Δράσεις για να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες του χωριού αποφάσισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυροχωρίου-Κουτσουρά «τοΣτραβοδοξάρι»

9:29 π.μ. - Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
09:03 π.μ. - Τρί, 28/29/2017
Image: Δράσεις για να  κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες του χωριού αποφάσισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Σταυροχωρίου-Κουτσουρά «τοΣτραβοδοξάρι»

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου

Μια σειρά δράσεων με στόχο να κρατήσουν τισ μνήμες του χωριού ζωντανές αποφάσισε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυροχωρίου-Κουτσουρά «τοΣτραβοδοξάρι» καλώντας και τους κατοίκους του χωριού να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. 

 
Αναλυτικά οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη συνεδρίαση είναι οι παρακάτω, όπως τις ανάρτησε στο fb ο πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Κανάκης 
 
1. Θα θέλαμε να δώσουμε την εικόνα του χωριού, όπως ήταν παλαιότερα , τοποθετώντας ταμπέλες σε όλα τα τότε μαγαζιά (παντοπωλεία, καφενεία, ραφεία, τσαγκαράδικα, φάμπρικες , εργαστήρια κ.λ.π.) της εποχής εκείνης με την χρονολογία κλεισίματός τους.


 
Έτσι μπορεί να αναβιώσει στις μνήμες των μεγαλυτέρων η έντονη και ζεστή κοινωνία του ζωντανού τότε χωριού , αλλά και οι νεότεροι να μπορούν να τη φανταστούν καλύτερα. Καλούμε όλους τους χωριανούς, που έχουν τις σχετικές ιδιοκτησίες να βοηθήσουν στη σωστή καταγραφή, αλλά και στην υλοποίηση του στόχου αυτού, που θα ζωντανέψει το Σταυροχώρι σε ντόπιους και ξένους!!!! Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την ταυτότητα του χωριού στα χρόνια των παππούδων και των γιαγιάδων μας. 


 
2. Προτείνουμε για την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ιεράπετρας το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Παπαζάχο.
3.Συμμετέχουμε στην Πανελλήνια δράση « Let’s do it Greece” την Τρίτη 4 Απριλίου 12.00-14.00, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο και Λύκειο και τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράπετρας καθαρίζοντας την παραλιακή ζώνη ξεκινώντας από το Γυμνάσιο.
4. Να προβούμε σε σχετική έρευνα για την ανάπλαση της Δυτικής αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Σταυροχωρίου, σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας.
5.Να ζητήσουμε από το Δήμο την καθαριότητα της τάφρου , που περνά από το χώρο της ανάπλασης, μια φορά το μήνα από τον Απρίλιο μέχρι και το Σεπτέμβριο.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος   - Μπάμπης Κανάκης
Ο Γραμματέας - Γιάννης Σαραντώνης