Δράσεις ευαισθητοποίησης - ενημέρωσης στα Δημοτικά Σχολεία για την σωστή ανακύκλωση από τον Δήμο Ιεράπετρας

11:37 π.μ. - Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Δευ, 06/37/2023
Image: Δράσεις ευαισθητοποίησης - ενημέρωσης στα Δημοτικά Σχολεία για την σωστή ανακύκλωση από τον Δήμο Ιεράπετρας

Μέσω αυτών των δράσεων θα μάθουν όλα τα παιδιά τη σημασία της ανακύκλωσης

Ο Δήμος Ιεράπετρας, στα πλαίσια της ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με την Creta Recycling, πραγματοποίησε από τις 30-01-2023 έως και 03-02-2023 ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία με θέμα τη Σωστή Ανακύκλωση.

Στόχος των δράσεων στα σχολεία είναι η ανακύκλωση να εδραιωθεί στην καθημερινότητα των δημοτών, καθώς τα οφέλη της είναι πολλαπλά τόσο για τους πολίτες, όσο και για το περιβάλλον. Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία είναι πλέον αναπόφευκτη, γι αυτό είναι αναγκαίο να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Αυτό απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, η οποία σχετίζεται άμεσα με θέματα παιδείας.

Επίσης, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία του Δήμου καθώς και οικιακοί κομποστοποιητές σε όσα σχολεία δεχτούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κομποστοποίησης .

Μέσω αυτών των δράσεων θα καταφέρουμε να ευαισθητοποιηθούν και να μάθουν όλα τα παιδιά τη σημασία τόσο της σωστής ανακύκλωσης όσο και της κομποστοποίησης, γιατί Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος

Μαρία Ρουμελιωτάκη