Δράσεις ενημέρωσης από το ΚΕΘΕΑ σε Νέα Ανατολή, Στόμιο και Γρα-Λυγιά

6:00 μ.μ. - Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022
06:07 μ.μ. - Παρ, 22/00/2022
Image: Δράσεις ενημέρωσης από το ΚΕΘΕΑ σε Νέα Ανατολή, Στόμιο και Γρα-Λυγιά

θέματα πρόληψης και καταπολέμησης του στίγματος που σχετίζεται με την εξάρτηση από παράνομες και νόμιμες ουσίες ή/και συμπεριφορές.

Επόμενος σταθμός ενημέρωσης της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ είναι το Λασίθι. Σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Κέντρο Αγίου Νικολάου, θα υλοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα πρόληψης και καταπολέμησης του στίγματος που σχετίζεται με την εξάρτηση από παράνομες και νόμιμες ουσίες ή/και συμπεριφορές. Συγκεκριμένα:

Τρίτη 26/07/2022 και ώρα 11:00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με εκπρόσωπους των τοπικών κοινοτήτων Γρα Λυγιάς, Στόμιου και Νέας Ανατολής στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρα Λυγιάς. Την ίδια μέρα στις 13:00 θα ακολουθήσει συνάντηση με εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων Μύρτους, Μαλλών και Μύθων στις εγκαταστάσεις της Κοινότητας του Μύρτους.

Τετάρτη 27/07/2022 και ώρα 10:30 στην αίθουσα Λατώ (αύλειος χώρος) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπρόσωπους των κοινοτήτων Κριτσάς και Κρούστα και στις 12:30 στο παλιό Δημαρχείο Νεάπολης.

Οι συναντήσεις θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα τόσο για τις δράσεις των Μονάδων όσο και για θέματα εξαρτήσεων γενικότερα. Επιπλέον, θα διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας σε επίπεδο ενημέρωσης κι έγκαιρης παρέμβασης των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και η διεξαγωγή κοινών δράσεων.

Απώτερος στόχος είναι η υποστήριξη των ατόμων, ή/και των οικογενειών τους, που δεν έχουν πρόσβαση σε δομές αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, λόγω της διαμονής τους σε περιοχές εκτός αστικού ιστού.

Η Κινητή Μονάδα Ηρακλείου και το Πολυδύναμο Κέντρο Αγίου Νικολάου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).