Δραγασάκης σε Στουρνάρα: Η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη και όχι ανεξέλεγκτη

10:30 π.μ. - Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
10:01 π.μ. - Τετ, 04/30/2017
Image: Δραγασάκης σε Στουρνάρα: Η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη και όχι ανεξέλεγκτη

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητη και όχι ανεξέλεγκτη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, αναφερόμενος σε τοποθέτηση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα

Ο οποίος την Πέμπτη σημείωσε ότι «ορισμένες συνταξιοδοτικές παροχές στην Ελλάδα παραμένουν σχετικά γενναιόδωρες, με βάση τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή δεδομένα».
 
Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Χολαργό, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα θυμίζουν τις θέσεις του ΔΝΤ και συμπλήρωσε πως αυτός που διαπραγματεύεται δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αλλά η χώρα, και το κάνει για λογαριασμό της ο Πρωθυπουργός.
 
​Διερωτήθηκε δε «ποιον εξυπηρετούν όταν ακούγονται αυτά». «Εμείς θέλουμε να ξέρουμε αν αυτές οι απόψεις είναι της τράπεζας και από πότε υπάρχουν», πρόσθεσε.
 
Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την καλή συνεργασία με την ΤτΕ, σημειώνοντας πως «εμείς δεν παρεμβαίνουμε στη λειτουργία της, παρότι υπάρχουν θέματα που μπορούν να συζητηθούν».
 
​Είπε επίσης ότι το θέμα είναι να ερωτηθεί η κοινωνία, εάν κρίνει ότι ο κεντρικός τραπεζίτης εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του.
 
​Πηγή: ΑΜΠΕ