Δουλούμης: Όταν πιάσει κακοκαιρία θα βρουν «το δρόμο τους» τα Ιεραπετρίτικα προϊόντα

11:59 π.μ. - Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022
11:12 π.μ. - Πέμ, 15/59/2022
Image: Δουλούμης: Όταν πιάσει κακοκαιρία θα βρουν «το δρόμο τους» τα Ιεραπετρίτικα προϊόντα

Ο Φώντας Δουλούμης στην εκπομπή "Ιεραπετρίτικη Γη" για την πορεία των καλλιεργειών

Η «Ιεραπετρίτικη Γη» η αγροτική εκπομπή του Ηχώ 99,8 με τη Μαρία Τσαγκαράκη κοντά σας κάθε Σάββατο στις 9.00 το πρωί και κάθε Πέμπτη στις 14.00.

Καλεσμένος της εκπομπής ο κ. Φώντας Δουλούμης ταμίας στον Α.Σ. «Ανατολή».

Ο κ. Δουλούμης μας μίλησε για την πορεία της καλλιεργητικής περιόδου λέγοντας ότι οι παραγωγοί της Ιεράπετρας έχουν μπει για τα καλά στην θερμοκηπιακή παραγωγή των προϊόντων τους εκτός από την όψιμη τομάτα που αναμένεται να μπει στην παραγωγή τέλος του μήνα αρχές Γενάρη.

Η χρονιά εξελίσσεται καλά και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ευνοούν τόσο την παραγωγή όσο και την εξαγωγή τω αγροτικών μας προϊόντων.

Οι βροχές πχ στην Ισπανία επηρεάζουν τις καλλιέργειες λόγω του περονόσπορου. Στο Μαρόκο τώρα, ο καιρός είναι πολύ καλός για την εποχή και έτσι έχουν καλή παραγωγή και καλής ποιότητας προϊόντα, ειδικά στην πιπεριά. Στην Τουρκία ο καιρός είναι κρύος με συνέπεια να δυσκολεύονται να καλλιεργούν. Το ίδιο ισχύει και για την Ολλανδία.

Στη χώρα μας, τα προϊόντα μας προσπαθούν μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες να σταθούν επάξια. Βέβαια ο καλός καιρός ευνοεί τη συνέχιση της καλλιέργειας από τις βόρειες περιοχές που επίσης τροφοδοτούν τις αγορές. Όταν πιάσει κακοκαιρία θα βρουν «το δρόμο τους» τα κρητικά προϊόντα.