Δουλούμης: Εξαιρετικής ποιότητας και χωρίς υπολείμματα τα κηπευτικά της Ιεράπετρας

12:11 μ.μ. - Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023
12:03 μ.μ. - Τετ, 22/11/2023
Image: Δουλούμης: Εξαιρετικής ποιότητας και χωρίς υπολείμματα τα κηπευτικά της Ιεράπετρας

Επιμήκυνση έως το Μάϊο της καλλιεργητικής περιόδου

Θετικά εξελίσσεται ως τώρα η καλλιεργητική χρονιά για τους παραγωγούς κηπευτικών της Ιεράπετρας και ειδικά των καλλιεργητών εξαγώγιμου αγγουριού. Σε αντίθεση με τους παραγωγούς τομάτα που αν και οι προβλέψεις ήταν καλές, τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν στον επιθυμητό βαθμό, σύμφωνα με τον κ. Φώντα Δουλούμη μέλος του Α.Σ. Ανατολή.

Πρόσθεσε ότι ο καιρός ήταν πολύ καλός και ευνόησε παραγωγικά, με τα φυτά να δίνουν ικανοποιητική παραγωγή προϊόντων. Επιπλέον φέτος λόγω της ενεργειακής κρίσης και του αυξημένου κόστους φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν πολλές χώρες της Ευρώπης, δεν φυτεύτηκαν προϊόντα στην Ολλανδία ή στα Βαλκάνια και αυτό ευνόησε τα δικά μας προϊόντα ώστε να βρουν χώρο και να καλύψουν κενά που παρουσιάστηκαν στην αγορά.

Στην εσωτερική αγορά τώρα δυστυχώς παρατηρείται ότι η αγοραστική δύναμη του Έλληνα έχει διαλυθεί. Τα όποια Pass που δίνονται ως ενίσχυση από την κυβέρνηση είναι ψίχουλα, σημείωσε.

Είπε στη συνέχεια ότι, η ποιότητα των κηπευτικών της Ιεράπετρας είναι εξαιρετική και εδώ οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο στους παραγωγούς γιατί τα προϊόντα μας είναι ζηλευτά και το πολύ θετικό είναι ότι δεν ακούστηκαν παράπονα για υπολειμματικότητα. Ας συνεχίσουν να προσέχουν τις καλλιέργειες τους γιατί η περίοδος μπροστά έχει ιώσεις όπως η tuta absoluta.

Οδεύοντας τώρα προς το Πάσχα υπάρχει αισιοδοξία αλλά μένει να το δούμε και στην πράξη γιατί δε ξέρουμε πως θα αντιδράσει ο καταναλωτής, είπε ανάμεσα σε άλλα.