Δωρεάν μεταφορά των μαθητών μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου

8:12 μ.μ. - Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018
08:07 μ.μ. - Δευ, 09/12/2018
Image: Δωρεάν μεταφορά των μαθητών μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου

Την σύμβαση ύψους 11,5 εκ. ευρώ για την δωρεάν μεταφορά 8.500 μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης Μανόλης Χαχλιούτης

Την σύμβαση ύψους 11,5 εκ. ευρώ για την δωρεάν μεταφορά 8.500 μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020 υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο  Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης Μανόλης Χαχλιούτης.
 
Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Διευθυντής του ΚΤΕΛ Γιώργος Χαλεπάκης.
 
Την ικανοποίηση τους για την υπογραφή της σύμβασης (για την μεταφορά των μαθητών) πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Μανόλης Χαχλιούτης επισημαίνοντας, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης, είναι από τις πρώτες Περιφέρειες στη χώρα που έχουν προχωρήσει τη διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία.
 
Αναλυτικά σε δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι συνεχίζεται η πολύ καλή συνεργασία με τα ΚΤΕΛ όλης της Κρήτης. Υπογράψαμε σήμερα με το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης τη σύμβαση για τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για δύο χρόνια, και είμαστε από τις πρώτες Περιφέρειες στη χώρα που έχουν προχωρήσει τη διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία που είχε ξεκινήσει από πέρυσι. Οι μαθητές από την Τρίτη δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στη μεταφορά τους με ασφάλεια σε όλη την Κρήτη, και αυτό οφείλεται στην εξαίρετη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΚΤΕΛ, και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις διοικήσεις, τους οδηγούς, γιατί πραγματικά επιτελούν ένα εξαίρετο έργο».
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Μανόλης Χαχλιούτης δήλωσε: «Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου είναι πανέτοιμο για να ξεκινήσουν οι μεταφορές από την Τρίτη, και φέτος όπως κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε τη μεταφορά των μαθητών όσο καλύτερα, ασφαλέστερα μπορούμε. Ευχαριστούμε  την Περιφέρεια, και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για την άριστη συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια».
 
Σημειώνεται, σύμφωνα με την anatolh.com, ότι για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου η σύμβαση του μεταφορικού έργου των μαθητών έχει ήδη υπογραφεί από τον Μάρτιο του 2018 ενώ για τη Δυτική Κρήτη έχει επίσης υπογραφεί από τον Ιούνιο του 2018.