Δίχως τέλος οι ηλεκτρονικές απάτες στην Κρήτη - Τρία θύματα έχασαν σχεδόν 9.000 ευρώ μέσα σε λίγες ημέρες

10:51 π.μ. - Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023
10:06 π.μ. - Πέμ, 29/51/2023
Image: Δίχως τέλος οι ηλεκτρονικές απάτες στην Κρήτη - Τρία θύματα έχασαν σχεδόν 9.000 ευρώ μέσα σε λίγες ημέρες

Κατέβασε μια εφαρμογή στο κινητό και του πήραν 5.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό - Όπως έγραψε το neakriti.gr, το αμέσως προηγούμενο διάστημα καταγράφηκαν άλλες δύο σχετικές περιπτώσεις στο Ηράκλειο με θύματα έναν 43χρονο και μία 50χρονη, κατά περίπτωση

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για ηλεκτρονικές-τηλεφωνικές απάτες στην Κρήτη. Χθες Τετάρτη 28 Ιουνίου, ένα ακόμη σχετικό περιστατικό ήρθε στο “φως” της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ένας 62χρονος άνδρας έπεσε θύμα επιτήδειου που κατάφερε να του αποσπάσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό 5.000 ευρώ. Το επίμαχο συμβάν σημειώθηκε στο Ρέθυμνο.

Ειδικότερα, ο 62χρονος άνδρας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι δέχτηκε προχθές τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος τον έπεισε ότι δικαιούται επιστροφή χρημάτων. Εξάλλου, ο άγνωστος φέρεται να είπε στον παθόντα ότι, για να λάβει τα χρήματα που δικαιούται, πρέπει να “κατεβάσει” μια εφαρμογή (ελέγχου εξ αποστάσεως), ούτως ώστε εκείνος να τον βοηθήσει να υποβάλει την αίτηση και να λάβει το χρηματικό ποσό.

Ο 62χρονος δεν πονηρεύτηκε κι εμπιστεύτηκε τον επιτήδειο, κατεβάζοντας όντως την εφαρμογή που του ζητήθηκε. Κάπως έτσι, ο άγνωστος απατεώνας απέκτησε πρόσβαση στον υπολογιστή αλλά και το κινητό τηλέφωνου του παθόντα, αφαιρώντας από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Λίγο αργότερα, ο 62χρονος κατάλαβε τι είχε συμβεί, ωστόσο τα χρήματά του είχαν ήδη κάνει “φτερά”. Πάντως, ο παθών κατήγγειλε το συμβάν στις Αρχές, οι οποίες διερευνούν την υπόθεση, προκειμένου να φτάσουν στα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και να τον θέσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όπως έγραψε το neakriti.gr, το αμέσως προηγούμενο διάστημα καταγράφηκαν άλλες δύο σχετικές περιπτώσεις με θύματα έναν 43χρονο και μία 50χρονη, κατά περίπτωση. Αμφότερες οι υποθέσεις διαδραματίστηκαν στο Ηράκλειο.

Η μία από τις δύο περιπτώσεις είχε παθόντα έναν 43χρονο από την Αλβανία. Ο τελευταίος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος, προσποιούμενος τον λογιστή του, του είπε ότι δικαιούται να λάβει το επίδομα market pass. Κάπως έτσι, ο άγνωστος επιτήδειος έπεισε τον 43χρονο να του εμπιστευτεί τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού. Ως αποτέλεσμα, από τον τραπεζικό λογαριασμό του 43χρονου έκαναν “φτερά” 500 ευρώ!

Αναφορικά με τη δεύτερη περίπτωση απάτης, παθούσα ήταν μια 50χρονη γυναίκα που εκδήλωσε ενδιαφέρον για να αγοράσει αυτοκίνητο. Σύμφωνα με το neakriti.gr, απατεώνας έπεισε τη γυναίκα να του εμπιστευτεί τους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Σ' αυτήν την περίπτωση, η “χασούρα” ήταν πολύ μεγαλύτερη από την περίπτωση του 43χρονου, καθώς η 50χρονη είδε μερικές ημέρες αργότερα να λείπουν από τον λογαριασμό της 3.300 ευρώ.

Τις προηγούμενες ημέρες, μια 41χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία κατήγγειλε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως βοηθός του λογιστή της και κατάφερε να της αποσπάσει τους τραπεζικούς της κωδικούς. Λίγα 24ωρα αργότερα, η γυναίκα διαπίστωσε ότι είχαν κάνει “φτερά” από τον λογαριασμό της 720 ευρώ!

neakriti.gr