Διχάζει τους Καβουσανούς η ιεράρχηση του Δήμου για την αποκατάσταση αγροτικών δρόμων

11:55 π.μ. - Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022
11:09 π.μ. - Πέμ, 22/55/2022
Image: Διχάζει τους Καβουσανούς η ιεράρχηση του Δήμου για την αποκατάσταση αγροτικών δρόμων

Απαιτούμε απάντηση – παρέμβαση Δημάρχου και Πλακιωτάκη για τους αγροτικούς δρόμους που επιλέχθηκαν δηλώνει στον Ηχώ 99,8 η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μ. Χαλκιαδάκη

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Καβουσίου αναφορικά με τους αγροτικούς δρόμους που επιλέχθηκαν από τον Δήμο, προκειμένου να γίνουν εργασίες βελτίωσης.

Η πρόεδρος του Τ.Σ. κα Μαρία Χαλκιαδάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αφορμή και τη χθεσινή Γενική Συνέλευση λέγοντας ότι είναι μεν σημαντικό να βελτιωθούν αγροτικοί δρόμοι, ωστόσο όμως η κοινότητα δεν ενημερώθηκε σχετικά με το θέμα ώστε να καταθέσει τις προτάσεις της.

Δεν ερωτηθήκαμε καν, σημείωσε η κα Χαλκιαδάκης , προσθέτοντας ότι οι δρόμοι που επιλέχθηκαν δεν είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένοι όπως άλλοι που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να πηγαίνουν στα χωράφια και τις περιουσίες τους. Απευθυνόμενοι μάλιστα προς τον Δήμο, γιατί επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι δρόμοι, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι, ο χρόνος πίεζε για να μη χαθούν χρήματα. Η πρόεδρος εξέφρασε την πικρία της για την όλη αυτή την εξέλιξη και το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν.

Από εδώ και πέρα τι θα γίνεται, ό,τι μας επιβάλλεται; Τι είμαστε, διακοσμητικά στοιχεία; Εάν δεν υπάρχει διάθεση για συνεργασία εάν δεν θέλουν να ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται ας μας το πουν. Απαιτούμε από τον ίδιο τον Δήμαρχο απαντήσεις και να παρέμβει επί του θέματος τόνισε η κα Χαλκιαδάκη, προσθέτοντας ότι θα απευθυνθούν και στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς από το συγκεκριμένο υπουργείο δόθηκε η χρηματοδότηση.

Ακούστε εδώ την κα Χαλκιαδάκη

-

Αναφορικά με τη Γενική συνέλευση των κατοίκων στο Καβούσι στην οποία και παραβρέθηκε , μίλησε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας  αφορούσε τη βελτίωση αγροτικών δρόμων για τη διευκόλυνση μεταφοράς αγροτικών προϊόντων. Στον Δήμο Ιεράπετρας θα γίνουν παρεμβάσεις σε 4 Τοπικές Κοινότητες μεταξύ αυτών και στο Καβούσι.   Υπήρχαν συγκεκριμένες προδιαγραφές στην πρόσκληση  για το ποιοι δρόμοι μπορούσαν να επιλεγούν. Τα χρονικά περιθώρια που υπήρχαν για ένταξη στο πρόγραμμα ήταν περιορισμένα.  Το Καβούσι, παλαιότερα, είχε καταθέσει την πρότασή του για αγροτικούς δρόμους προκειμένου να ενταχθούν  σε άλλο πρόγραμμα, το «Α.Τρίτση». Βλέποντας ότι το πρόγραμμα αυτό έχει «παγώσει» επιλέχθηκαν κάποιοι από αυτούς τους δρόμους  που είχαν και τις προδιαγραφές, ώστε να ενταχθούν στη νέα πρόσκληση.  Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα εξυπηρέτησης συμφερόντων και σε καμία περίπτωση  δεν σχετίζεται η επιλογή του Δήμου,  με τη νέα ξενοδοχειακή μονάδα που πρόκειται να χτιστεί στην περιοχή. Στόχος μας είναι να εξυπηρετηθούν παραγωγοί,  που ήταν προαπαιτούμενο για να ενταχθούν οι δρόμοι στο πρόγραμμα και έπρεπε αυτό να αποδειχθεί αλλιώς δεν θα μπορούσε να εγκριθεί  η χρηματοδότηση της πρότασή μας, εξήγησε η κα αντιδήμαρχος. 

Ακούστε εδώ την κα Ρουμελιωτάκη