Δις ισόβια στον 22χρονο για το άγριο φονικό που συγκλόνισε την Κρήτη

8:37 π.μ. - Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016
08:10 π.μ. - Παρ, 14/37/2016
Image: Δις ισόβια στον 22χρονο για το άγριο φονικό που συγκλόνισε την Κρήτη

Σε δις ισόβια καταδικάστηκε σήμερα από to Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου o 22χρονος Βούλγαρος για το άγριο φονικό που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2015 στις Μοίρες και που είχε συγκλονίσει την κοινωνία της Κρήτης, με θύμα τον 71χρονο Όθωνα Ανδρουλιδάκη.

 Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε βρεθεί κατακρεουργημένος στο κρεβάτι του στις 13 Αυγούστου, με την Αστυνομία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να συλλαμβάνει δύο νεαρούς άνδρες, τον 22χρονο Βούλγαρο καθώς και έναν ανήλικο, των οποίων το κίνητρο, ήταν η ληστεία. 
 
 

 
Ο 22χρονος βαρύνονταν με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία κατά συναυτουργία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα.
 
Διαβάστε τι ανέφερε τότε η ΕΛ.ΑΣ για το άγριο φονικό:
 
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, η ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη βιαιότητα στις 13.08.2015 σε βάρος 71χρονου ημεδαπού, στις Μοίρες Ηρακλείου.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων, στο Ηράκλειο, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 21 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για ανθρωποκτονία. 
Ο 71χρονος είχε βρεθεί νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο, στο σπίτι του, το μεσημέρι της 13.08.2015, ενώ στο σημείο μετέβησαν Ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, για αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.
 

 
Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, πήγαν στο σπίτι του 71χρονου με σκοπό την κλοπή, περίπου τα μεσάνυχτα 12 προς 13 Αυγούστου 2015.
Κατά το χρόνο που είχαν εισέλθει στην οικία, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον 71χρονο και στη συνέχεια, αφού τον ακινητοποίησαν, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαιριού) τον τραυμάτισαν θανάσιμα, καταφέρνοντάς του, με ιδιαίτερη σκληρότητα, πολλαπλά χτυπήματα σε διάφορά σημεία του σώματός του.
Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση, συνελήφθη και 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας -μητέρα του 17χρονου- για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ekriti.gr