Διπλωματικό «θρίλερ» με 17 Ουκρανούς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

11:37 π.μ. - Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
11:07 π.μ. - Τρί, 07/37/2020
Image: Διπλωματικό «θρίλερ» με 17 Ουκρανούς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Απαίτησαν να τους επιτραπεί η παραμονή στη χώρα μας

«Θρίλερ» βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο το μεσημέρι, όταν προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πτήση από το Κίεβο της Ουκρανίας. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 17 τουρίστες από την Ουκρανία, οι οποίοι παραβίασαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, καθώς δεν επιτρέπεται ακόμη η προσέλευση πολιτών από τρίτες χώρες στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση γενικότερα.

Οι τουρίστες, 15 ενήλικες και 2 παιδιά, που σύμφωνα με το ethnos.gr αρνήθηκαν να υπογράψουν τα συναινετικά έγγραφα και να επιστρέψουν ως όφειλαν στην πατρίδα τους κι απαίτησαν να τους επιτραπεί η παραμονή στη χώρα μας. Κάτι τέτοιο, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, δεν έγινε αποδεκτό από τις ελληνικές Αρχές κι έκτοτε (4/7) κρατούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των κρατητηρίων του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών.

Οι Ουκρανοί επικοινώνησαν με τον πρέσβη της πατρίδας τους στην Αθήνα, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι έπρεπε να τηρήσουν το γράμμα του νόμου και να επιστρέψουν στο Κίεβο. Παράλληλα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις συνθήκες κράτησης, όμως σε επικοινωνία που είχε το Open TV κι ο Σπύρος Φρεμεντίτης με τις αστυνομικές Αρχές, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωσαν ότι τηρείται κατά γράμμα ό,τι προβλέπει ο νόμος και δεν υπάρχει κάποια... σκιά στις συνθήκες κράτησης των Ουκρανών πολιτών.

Ύστερα από συνεννόηση των ελληνικών Αρχών με τις ουκρανικές, αποφασίστηκε τα 17 άτομα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με πτήση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα (7/7).

22 δήμαρχοι ζητούν να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα με τη Βουλγαρία

Άμεσο άνοιγμα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας και σταδιακή επαναλειτουργία των υπολοίπων συνοριακών σταθμών με Βουλγαρία και ταυτόχρονη τοποθέτηση κλιμακίων του ΕΟΔΥ σ΄ αυτούς ζητούν Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την κυβέρνηση μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήσαν την Δευτέρα Ιουλίου. Παράλληλα, καλούν την κυβέρνηση να μην ανοίξει το κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων και να απαγορεύσει την έξοδο Ελλήνων πολιτών (εκτός από ιδιαίτερες περιπτώσεις).

Η έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα μετά την πρόσφατη  απαγόρευση διέλευσης τουριστών από τους συνοριακούς σταθμούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Μπλόκο στα πανηγύρια από τους επιστήμονες

Ακόμα και θέμα απαγόρευσης βάζουν οι επιστήμονες για τα πανηγύρια μετά τις εικόνες συνωστισμού, που παρατηρήθηκαν, μεταξύ άλλων, σε Αλιαρτο και Γουδή. Το ίδιο υποστηρίζουν και βουλευτές που τονίζουν πως πρέπει να παρθούν μέτρα, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι εντοπίστηκαν να γλεντούν σε αυτά. Εκατοντάδες ήταν τα άτομα που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, συνωστίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα πανηγύρια, τα οποία διεξήχθησαν χωρίς αποστάσεις και προφυλάξεις, χωρίς, δηλαδή, να τηρούνται τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Εικόνες μεγάλου συνωστισμού παρατηρήθηκαν στο Γκορτσούλι Αρκαδίας, στον Αυλώνα και στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Στο τελευταίο πανηγύρι καλεσμένος ήταν και ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κουτσούμπας. «Σε ένα πανηγύρι, θεωρώ, ότι δεν μπορείς να ελέγξεις. Σηκώθηκε η νεολαία πάνω και χόρευαν 20 - 30 άτομα ή και περισσότερα. Πληροφορήθηκα ότι πέρασε ο ΕΟΔΥ για δεύτερη φορά και επέβαλε κάποια ποινή», υποστήριξε ο Ανδρέας Κουτσούμπας, μιλώντας στο Ανοιχτό Κανάλι.