Διπλώματα οδήγησης: Με γάντια, μάσκα και αντισηπτικό οι εξετάσεις

8:30 π.μ. - Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020
08:05 π.μ. - Πέμ, 14/30/2020
Image: Διπλώματα οδήγησης: Με γάντια, μάσκα και αντισηπτικό οι εξετάσεις

Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου επιτρέπεται ο προγραμματισμός και η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων όλων των κατηγοριών εκτός των φορτηγών

Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου επιτρέπεται ο προγραμματισμός και η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων όλων των κατηγοριών εκτός των φορτηγών, ο προγραμματισμός και οι εξετάσεις των οποίων θα αρχίσει από την 1η Ιουνίου 2020.

Σημειώνεται ότι ο προγραμματισμός των εξετάσεων εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Περιφερειών.

Τα μέτρα προστασίας

Στις θεωρητικές εξετάσεις κάθε αίθουσα πληρώνεται µε το 50% της χωρητικότητάς της και με κατανομή των εξεταζόμενων σε εύλογη απόσταση μεταξύ τους.

Οι πρακτικές εξετάσεις διενεργούνται σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία αφετηρίας των επιτροπών εξέτασης, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η συγκέντρωση εκπαιδευτών /υποψηφίων ανά σημείο.

Επίσης, είναι υποχρεωτικά για την αποφυγή διασποράς του COVID-19:

-Χρήση μάσκας, γαντιών και αντισηπτικού

– Μη λειτουργία του κλιματισμού και της εσωτερικής ανακύκλωσης του αέρα εντός του αυτοκινήτου και ανοιχτά παράθυρα.

-Παραμονή εντός του αυτοκινήτου τον ελάχιστο χρόνο

Για τα δίκυκλα

Ο υποψήφιος οφείλει να προσέρχεται για εξετάσεις με τον προσωπικό του εξοπλισμό. Σε περίπτωση που δεν διαθέτει προστατευτικό ρουχισμό επιτρέπεται η χρήση επικαλαμίδων, επιγονατίδων και επιαγκωνίδων.

Για την εξέταση των κατηγοριών για μοτοσυκλέτες είναι υποχρεωτική η τήρηση των υγειονομικών μέτρων (μάσκα, γάντια, αντισηπτικά) στους ελεγκτές και το προσωπικό των ΚΤΕΟ.

in.gr