Δίπλωσαν νταλίκες και λεωφορείο εξαιτίας του παγετού

11:00 π.μ. - Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017
11:09 π.μ. - Παρ, 01/00/2017
Image: Δίπλωσαν νταλίκες και λεωφορείο εξαιτίας του παγετού

Ο παγετός στους δρόμους έχει προκαλέσει ατυχήματα αφού οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε πίστες για πατινάζ

Στο νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στον κόμβο της Καλλιθέας προς το Σκαλάνι επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες μία νταλίκα δίπλωσε με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στη μέση του δρόμου και να μην μπορεί να διεξαχθεί η κυκλοφορία τουλάχιστον από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
 
Στο σημείο έχει φθάσει  και η τροχαία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ενώ δόθηκε εντολή να σπεύσει όχημα του γερανού για να απομακρύνει το βαρύ όχημα από το δρόμο
 
Επίσης ένα χιλιόμετρο παραπάνω, προς τον κόμβο Σκαλάνιου, σύμφωνα με τις πληροφορίες την ίδια κατάληξη είχε μία ακόμη νταλίκα με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στην περιοχή και παράλληλα  δίνονται οδηγίες προς τους οδηγούς να κινούνται και προς άλλες κατευθύνσεις όπως για παράδειγμα προς τα Σπήλια αφού ο δρόμος για αρκετή ώρα παρέμεινε κλειστός και από τα δύο ρεύματα.
 
Νωρίτερα κοντά στις αρχαιότητες της Κνωσού την ίδια τύχη είχε και ένα λεωφορείο που δίπλωσε και εκείνο  με αποτέλεσμα οι οδηγοί να παραμείνουν εγκλωβισμένοι για αρκετή ώρα στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα τους ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία  με οδηγούς να επιλέγουν ακόμη να κάνουν  επιτόπια στροφή παίρνοντας το δρόμο προς τα Σπήλια.
 
Ενώ και στην εθνική οδό Ηρακλείου- Αγίου Νικολάου, το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στον κόμβο της Αλικαρνασσού και στο οποίο κόλλησε μέχρι και το ασθενοφόρο είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων και οι οδηγοί να κάνουν αρκετή υπομονή για να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο.
 
Επίσης εξαιτίας του παγετού έχουν ακινητοποιηθεί αρκετά οχήματα εντός και εκτός πόλεων όπως για παράδείγμα εντός των τειχών του Ηρακλείου σε Γιόφυρο και Παπαναστασίου. Στην ενδοχώρα και συγκεκριμένα στο  ύψος της Αγίας Βαρβάρας παραμένουν καθηλωμένα αρκετά οχήματα ενώ ανάλογη εικόνα σε Βιάννο και Αρκαλοχώρι.
 
Οι οδηγοί πρέπει να δείξουν ψυχραιμία και υπομονή καθώς ο κίνδυνος για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος είναι ιδιαιτέρως σοβαρός.