Δίωρη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

2:38 μ.μ. - Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018
02:12 μ.μ. - Κυρ, 02/38/2018
Image: Δίωρη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Διαμαρτύρονται για ελλείψεις στο προσωπικό

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 12/2 από τις 10.00 πμ ως τις 12.00 οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. 
 
Γιατροί, νοσοκόμοι, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό συγκεντρώθηκαν  έξω από το γραφείο κίνησης του Νοσοκομείου σε διαμαρτυρία ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων για την ενίσχυση των αναγκών του Νοσοκομείου.
Επίσης στα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων είναι η βελτίωση της κτιριακής κατάστασης και του εξοπλισμού του Νοσοκομείου και η αύξηση του προϋπολογισμού  σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες. 
 
Αυτή η στάση αφορούσε μόνο το Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, καθώς το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, με αρκετό προσωπικό να φεύγει, είτε συνταξιοδοτούμενο, είτε μετακινούμενο σε άλλα νοσοκομεία, ενώ οι προσλήψεις που έχουν γίνει, δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Ως αποτέλεσμα το προσωπικό δεν μπορεί να πάρει άδεια και οι άδειες του 2017 οφείλονται εξολοκλήρου σχεδόν σε όλο το προσωπικό, καταγγέλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
 
Η κατάσταση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου επιδεινώνεται, καθώς παραμένει κλειστή η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας 20 μέρες το μήνα και όλα τα περιστατικά από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας πηγαίνουν αναγκαστικά στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.
 
 
 
 
Πηγή: fonien.gr