Διονέλλης: Πόσες ανεμογεννήτριες χρειάζονται για να παραχθούν 2.500mw;

12:01 μ.μ. - Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020
12:06 μ.μ. - Πέμ, 11/01/2020
Image: Διονέλλης: Πόσες ανεμογεννήτριες χρειάζονται για να παραχθούν 2.500mw;

Στον Ηχώ 99,8 μίλησε ο δημοσιογράφος της ΕΦ ΣΥΝ κ. Μάριος Διονέλλης σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής και τις ανεμογεννήτριες

Για  τη διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική και το ενεργειακό  της Κρήτης με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής παρουσία  του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο δημοσιογράφος της ΕΦ ΣΥΝ κ. Μάριος Διονέλlης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν  θα μειωθεί η επιβάρυνση των λογαριασμών ρεύματος των καταναλωτών, θα βελτιωθεί η  ενεργειακή ασφάλεια της Κρήτης, θα περιοριστούν  οι  εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται σήμερα από τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που βρίσκονται σε Λασίθι,  Χανιά, Ηράκλειο.

Ο κ. Διονέλλης αναφέρθηκε και στο θέμα των αιολικών πάρκων και γενικότερα στις ΑΠΕ λέγοντας ότι τώρα στην Κρήτη παράγονται 300 MW από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην πλειοψηφία από ανεμογεννήτριες. Με την σύνδεση της Κρήτης θα μπορούν να παραχθούν 2.500 MW.  Αυτό σημαίνει ότι θα γεμίσουμε με ανεμογεννήτριες,  φωτοβολταϊκά;  Η Κρήτη σε περίοδο αιχμής έχει ανάγκες από 750 MW. Άρα το υπόλοιπο που θα παράγεται θα πωλείται; Τι θα γίνει και με  τα υφιστάμενα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας; Τίθενται επομένως μια σειρά από ερωτήματα και προβληματισμούς, επεσήμανε ο κ. Διονέλλης.