Διώκονται για εφαρμογή βραβευμένου προγράμματος

9:07 π.μ. - Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
09:10 π.μ. - Τρί, 22/07/2019
Image: Διώκονται για εφαρμογή βραβευμένου προγράμματος

Σε δίκη παραπέμπονται 4 νηπιαγωγοί στα Χανιά μετά από μήνυση γονέα, επειδή στο πλαίσιο εγκεκριμένου μαθήματος αγωγής υγείας, μίλησαν στα παιδιά για την επιστημονική ονομασία των γεννητικών οργάνων

Σε δίκη παραπέμπονται 4 νηπιαγωγοί στα Χανιά μετά από μήνυση γονέα, επειδή στο πλαίσιο εγκεκριμένου μαθήματος αγωγής υγείας, μίλησαν στα παιδιά για την επιστημονική ονομασία των γεννητικών οργάνων.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νηπιαγωγοί εφάρμοσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμά «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», το οποίο πήρε το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή 2019.
 
Για το βραβείο υπήρξαν 19 συμμετοχές από όλο τον κόσμο και η ελληνική συμμετοχή πήρε το πρώτο βραβείο που δόθηκε κατά την έναρξη του 24ου Συνεδρίου του Παγκόσμιου Οργανισμού για τη Σεξουαλική Υγεία στο Μεξικό.
 
Για το πρόγραμμα εργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Γερούκη Μαργαρίτα, Βιταλάκη Έλενα, Τριαματάκη Αθηνά, Μαυράκη Δέσποινα και η εικονογράφος: Πέγκυ Φούρκα.
 
Το πρόγραμμα “Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις ανθρώπινες σχέσεις” απευθύνεται σε παιδιά του νηπιαγωγείου και της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου. Περιλαμβάνει πέντε ενότητες μαθημάτων για την τάξη αλλά και αντίστοιχες υποστηρικτικές ενότητες για τις/τους εκπαιδευτικούς. Τα μαθήματα γίνονται σε μηνιαία βάση και είναι δίωρης διάρκειας, ενώ αντίστοιχη διάρκεια έχουν οι δια ζώσης υποστηρικτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών. Παράλληλα με τις δια ζώσης υποστηρικτικές συναντήσεις λειτουργεί και διαδικτυακός τόπος όπου υπάρχει πρόσθετο εκπαιδευτικό και άλλο υλικό.
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΑΚΗ
 
Τη δίωξη καταγγέλουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, ενώ στο ζήτημα παρενέβη και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. «Χωρίς να θέλουμε να εκφέρουμε γνώμη ή χαρακτηρισμούς για τον μηνυτή γονέα, στεκόμαστε σθεναρά και αταλάντευτα απέναντι σε παρόμοιες παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία, αλλά και σταθερά στο πλευρό των διωκόμενων εκπαιδευτικών, προσμένοντας την αυτονόητη για εμάς δικαίωσή τους και στο δικαστήριο και στις συνειδήσεις των γονιών των μικρών Χανιωτών », αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του.
 
«Ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολείο, στο πλαίσιο μιας αντίστοιχα σύγχρονης και προοδευτικής κοινωνίας, μας χρειάζεται όλους στην προσπάθεια να παραμερίσουμε οριστικά τα όποια σχετικά συντηρητικά αντανακλαστικά, ενώ καλούμε τους γονείς να σταθούν με τη δέουσα εμπιστοσύνη στο εκπαιδευτικό έργο και τους λειτουργούς του», καταλήγει ο κ. Πολάκης. 
 
 
haniotika-nea.gr