Δίνει σε ΑΕΙ τα χρήματα από τα βραβεία για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας

2:16 μ.μ. - Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022
02:06 μ.μ. - Παρ, 17/16/2022
Image: Δίνει σε ΑΕΙ τα χρήματα από τα βραβεία για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας

Κάνει την αρχή από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

“Ανακατατάξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι εξελίξεις στη διεθνή αρένα και τα ελληνοτουρκικά”. Αυτό είναι το θέμα που θα αναπτύξει σήμερα σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς ο Αλέξης Τσίπρας όπου και θα βρεθεί για την απονομή του Βραβείου Ειρήνης και Συνεργασίας των Βαλκανικών λαών.

Η είδηση όμως της σημερινής εκδήλωσης βρίσκεται στο ότι η βράβευση των φοιτητών για τη διπλωματική τους εργασία σε θέματα ενέργειας συνδέεται με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραχωρηθεί σταδιακά το σύνολο των ποσών των βραβεύσεών του για τη Συμφωνία των Πρεσπών για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έρευνας. “Παραχωρώ τα χρηματικά ποσά που έλαβα από τις διεθνείς βραβεύσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Οι προσπάθειες επίλυσης ενός ζητήματος που για χρόνια ταλαιπωρούσε την εξωτερική μας πολιτική απέφεραν καρπούς με τη Συμφωνία των Πρεσπών” έγραφε στα social media γνωστοποιώντας την σχετική του απόφαση μετά και τη δική του βράβευση με το διεθνές βραβείο Ειρήνης και Συνεργασίας των βαλκανικών λαών.

Η βράβευση των φοιτητών πραγματοποιείται δυνάμει συνολικού χρηματικού ποσού ύψους 30.000 ευρώ που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ελληνικά πανεπιστήμια. Έτσι, σήμερα στον Πειραιά θα απονεμηθεί το πρώτο ποσό για το φετινό ακαδημαϊκό έτος.

Τον Οκτώβριο του 2021 με επιστολή του προς τους προέδρους έξι πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραχωρήσει ως δωρεά για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις τιμητικές του βραβεύσεις για την υλοποίηση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την επιθυμία του να δοθεί το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε ένα τμήμα μέσω του ειδικού λογαριασμού έρευνας του κάθε πανεπιστημίου, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την ετήσια βράβευση της καλύτερης διπλωματικής εργασίας με ένα ενδεικτικό βραβείο των 1.000 ευρώ ανά έτος. Οι διαδικασίες κρίσης ως προς την καλύτερη διπλωματική και αν θα είναι προπτυχιακή ή μεταπτυχιακή διπλωματική είναι στην απόλυτη ευθύνη του κάθε τμήματος.

cretalive.gr