Δημοπρατείται σύντομα το Γηροκομείο Ιεράπετρας

10:56 π.μ. - Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018
10:06 π.μ. - Πέμ, 21/56/2018
Image: Δημοπρατείται σύντομα το Γηροκομείο Ιεράπετρας

Θα γίνει μια πρότυπη δομή δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος στον Ηχώ 99,8

Την ευχάριστη αυτή είδηση μετέφερε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύντης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος. Θυμίζουμε οτι για το έργο έχει εκπονηθεί μελέτη με την φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως  ενώ από την πλευρά του ο Δήμος Ιεράπετρας και η τεχνική υπηρεσία είχαν προχωρήσει τις  διαδικασίες νόμιμης λειτουργίας της δομής. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια σύγχρονη δομή που θα καλύψει τις ανάγκες των φιλοξενούμενων σε αυτή παρέχοντάς τους  υψηλές υπηρεσίες, τόνισε ο Σεβασμιώτατος  επισημαίνοντας οτι η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας με της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Δήμο, την Περιφέρεια, τον σύλλογο φίλων τρίτης ηλικίας και τον πρόεδρο κ. Γιώργο Αγγελάκη και το Δ.Σ.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ.κ. Κύριλλου:
 
 
 
Από την πλευρά του ο κ. Λουτσέτης δήλωσε στον Ηχώ 99,8 οτι θα πρέπει η έγκριση της χρηματοδότηση να έρθει προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή και να κάνει αποδοχή της χρηματοδότηση και κατόπιν η έγκριση μελέτης , αποδοχή χρηματοδότησης  και τροποποίηση του προϋπολογισμού να έρθουν προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιου. Εκτιμάται οτι περίπου τον Αύγουστο θα έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου που λόγω του ύψους του προϋπολογισμού θα γίνει με διεθνή διαγωνισμό.
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Λουτσέτη:
 Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου:
 
 
1.265.000€ για την Ανακαίνιση Γηροκομείου Ιεράπετρας 
 
Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης η διάθεση πίστωσης 1.265.000€ για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ».
 
Το έργο θα εκτελεστεί από τον Δήμο Ιεράπετρας και αφορά εργασίες στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο του γηροκομείου ώστε να καλύπτονται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργίας και να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας σε όλα τα επίπεδα.
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: 
«Ένα ακόμα πολύ μεγάλο και αναγκαίο έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας θα ξεκινήσει στον Δήμο Ιεράπετρας.
 
Ευχαριστώ την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για τη χρηματοδότηση της μελέτης, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας, το Σύλλογο Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας και τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γεώργιο Αγγελάκη.
 
Κάθε άτομο που φιλοξενείται σε οποιαδήποτε δομή του Δήμου μας θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι απολαμβάνει τις μέγιστες δυνατές παροχές.
 
Εξασφαλίζουμε λοιπόν και για τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας σύγχρονες υποδομές και μόνιμες παροχές υψηλού επιπέδου.
 
Ο Δήμος Ιεράπετρας με καθημερινή στήριξη, δράσεις και νέα έργα βρίσκεται πάντα έμπρακτα στο πλευρό των ανθρώπων που μεγάλωσαν τις νέες γενιές και έδωσαν το δικό τους αγώνα για τη ζωή και την πρόοδο. 
 
Θα δώσουμε υψηλή προτεραιότητα στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση και να εξυπηρετήσει άμεσα τις ανάγκες του Δήμου Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής».