Δήμαρχος Ραφήνας: Δε λάβαμε ποτέ sms από την Πυροσβεστική για εκκένωση

8:22 μ.μ. - Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018
08:07 μ.μ. - Παρ, 27/22/2018
Image: Δήμαρχος Ραφήνας: Δε λάβαμε ποτέ sms από την Πυροσβεστική για εκκένωση

Δεν μπορεί να υπάρξει σχέδιο εκκένωσης για μια περιοχή εκτός σχεδίου, δήλωσε

Τις δηλώσεις του αρχηγού της Πυροσβεστικής διαψεύδει ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος δηλώνει ότι δεν έλαβε μήνυμα από την υπηρεσία για εκκένωση της περιοχής.
 
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του real fm o κύριος Μπουρνούς ερωτηθείς για τις δηλώσεις του αρχηγού της Πυροσβεστικής στη συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτη είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ ρώτησα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Ελέγχου, δηλαδή αυτό που δίνει τις εντολές και είναι το συντονιστικό όργανο. Μου είπαν ότι δεν πήραν sms. Αυτή την ενημέρωση έχω. Αν το έστειλε σε κάποιον που δεν είναι στο κέντρο επιχειρήσεων, είναι σαν μην το έχει στείλει . Πρέπει να το στείλει στο κέντρο επιχειρήσεων και να με ειδοποιήσει».
 
Τόνισε επίσης ότι από την περιοχή Μάτι, μονάχα το 5% ανήκει στον Δήμο Ραφήνας και πως το υπόλοιπο 95% θεωρείται μέρος του Δήμου Μαραθώνα, για το οποίο υπεύθυνος είναι ο Ηλίας Ψινάκης.
 
Σχετικά με την ύπαρξη ενός σχεδίου εκκένωσης τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει σχέδιο εκκένωσης αποκλειστικά για την περιοχή, καθώς αυτή είναι εκτός σχεδίου. Στην περίπτωση αυτή όμως είπε ότι υλοποιείται το σχέδιο εκκένωσης «Ξενοκράτης».
 
«Οφείλουμε οι δήμαρχοι κάθε χρόνο να συγκροτούμε το συντονιστικό τοπικό όργανο , να φωνάζουμε όλους τους φορείς και να μιλάμε πώς θα εφαρμόσουμε αυτό το σχέδιο στις περιοχές μας. Το σχέδιο επικαιροποιείται και προσαρμόζεται πάνω στις περιοχές».
 
Ο κ. Μπουρνούς δήλωσε μάλιστα ότι η δοκιμή του σχεδίου εκκένωσης «Ξενοκράτης» δεν πραγματοποιήθηκε στο Μάτι, τονίζοντας ότι την εντολή της δοκιμής τη δίνει η Πυροσβεστική και όχι ο δήμαρχος.
 
«Τη δοκιμή δεν την κάνω εγώ. Δεν γίνεται σε κάθε περιοχή. Μας φώναξε η πυροσβεστική –νομίζω στον δήμο Πεντέλης ή τον δήμο Χαλανδρίου – και κάναμε άσκηση. Έγινε δοκιμή στις αρχές τις περιοχές της αντιπυρικής περιόδου, αλλά όχι σε κάθε γειτονιά, παίρνουμε μια περιοχή του δήμου μας. Την εντολή της δοκιμής δεν την δίνει ο δήμαρχος, αλλά το πυροσβεστικό σώμα».
 
 
in.gr