Δηλώσεις για έργα σε αρχαιολογικούς χώρους και προσλήψεις φυλάκων από την Υπουργό Πολιτισμού

3:45 μ.μ. - Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018
03:01 μ.μ. - Παρ, 26/45/2018
Image: Δηλώσεις για έργα σε αρχαιολογικούς χώρους και προσλήψεις φυλάκων από την Υπουργό Πολιτισμού

Διήμερη επίσκεψη της κ.Κονιόρδου στην Κρήτη

Στο αρχαιολογικό μουσείου Ηρακλείου ξεναγείται αυτήν την ώρα η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Η υπουργός στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης της στην Κρήτη βρέθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, όπου νωρίτερα επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της αρχαιολογίας στην πόλη.
 
Η υπουργός είχε συνάντηση με τους προϊστάμενους των υπηρεσιών από όλην την Κρήτη. Κατά την επίσκεψή της στο μουσείο μίλησε στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε σε  10 σπουδαία έργα που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο στην Κρήτη από το Υπουργείο σε Αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, σημειώνοντας πως θέλουν να αναπτύξουν μιαν άλλη ποιοτική σχέση με τον τουρισμό.
 
 
Επίσης ανακοίνωσε προσλήψεις και για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του νησιού στο πλαίσιο των 200 προσλήψεων φυλακτικού προσωπικού ανα τη χώρα, έτσι ώστε όπως είπε να λειτουργούν χωρίς προβλήματα όλες οι βάρδιες. Συγκεκριμένα για την Κρήτη θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις 15 ατόμων."Σίγουρα δεν αρκούν, ειναι μια ανάσα πάντως αυτό μπορούσαμε αυτό κάναμε" - είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός.
 
Μετά την ξενάγηση η κα Κονιόρδου θα επισκεφθεί τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον δήμαρχο Ηρακλείου.
 
Στις 16:00 περίπου θα επισκεφθεί το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος στο Χουδέτσι και στη συνέχεια θα βρεθεί στον Άγιο Νικολαο.
 
Αύριo η Υπουργός Πολιτισμού θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο και τα Χανιά. Στο Ρέθυμνο θα επισκεφθεί την Αρχαία Ελεύθερνα και στη συνέχεια νωρίς το μεσημέρι αναμένεται να επισκεφτεί την Αρχαία Απτέρα στα Χανιά και ακολούθως το αρχαιολογικό μουσείο Χανίων.
 
 
 
Πηγή: flashnews.gr, cretalive.gr