Μνήμες από την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη ξύπνησαν χτες, Τετάρτη, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.
Αιτία ήταν η προγραμματισμένη για τη χτεσινή ημέρα δίκη της νεαρής κόρης του 61χρονου άνδρα, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε κάθειρξη 20 ετών και 2 μηνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση.
Πρόκειται για το ανήλικο κορίτσι το οποίο φέρεται να ενεπλάκη στην πολύκροτη υπόθεση από τον ίδιο της τον πατέρα. Για τη νεαρή κοπέλα, η οποία κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων που της αποδίδονται από τις Αρχές ήταν 16 ετών, είχε σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία, λόγω του ότι ήταν ανήλικη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δε δικάστηκε μαζί με τους «12» στη δίκη που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η μικρή επρόκειτο να καθίσει χτες στο εδώλιο του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ηρακλείου. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται είναι «συνέργεια στην αρπαγή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη και «συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δίκες στα δικαστήρια ανηλίκων διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.
Τελικά, η εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς η δίκη αναβλήθηκε από την Έδρα για τις 29 Ιανουαρίου του 2020, λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Το κορίτσι βρέθηκε το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, συνοδευόμενο από τη μητέρα του.
Το «παρών» στα Δικαστήρια Ηρακλείου, πάντως, έδωσε και ο ίδιος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ως μάρτυρας του κατηγορητηρίου. Ο Κρητικός επιχειρηματίας βρέθηκε στα Δικαστήρια μαζί με τη σύζυγό του και άλλα άτομα του κοντινού του περιβάλλοντος. Όπως και κατά τις συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον χειμώνα που μας πέρασε, έτσι και ο κ. Λεμπιδάκης εμφανίστηκε χαμογελαστός, πρόσχαρος και ιδιαίτερα προσηνής.
Υπενθυμίζεται ότι η ανήλικη κόρη τού 61χρονου είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017, λίγο μετά την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη από την Αστυνομία. Μετά την απολογία της στον αρμόδιο ανακριτή, η 16χρονη - τότε - κοπέλα είχε αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας της μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.
Επισημαίνεται ότι από την πρώτη στιγμή η 16χρονη είχε υποστηρίξει ότι δε γνώριζε το παραμικρό για την υπόθεση, παρά έκανε ό,τι της ζητούσε ο πατέρας της. Η κοπέλα φέρεται να ενεπλάκη στην υπόθεση, στο πλαίσιο του ρόλου που φέρεται πως είχε ως αποστολέας επιστολών και μηνυμάτων προς την οικογένεια Λεμπιδάκη ο πατέρας της. Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος μετά τη σύλληψή του, «επιστράτευσε» την κόρη του όταν του ανατέθηκε να στείλει έναν φάκελο στη θεία τού Μιχάλη Λεμπιδάκη.
«Μετά από δύο-τρεις μέρες βρέθηκα πάλι με τον... και μου έδωσε πάλι έναν κίτρινο φάκελο. Εγώ σκέφτηκα με ποιον τρόπο θα μπορούσα να στείλω τον φάκελο, και έτσι την επόμενη ημέρα το μεσημέρι, γύρω στις 12, ξύπνησα την κόρη μου, την..., και ζήτησα τη βοήθειά της. Της είπα ότι είχα μια δουλειά στα Χανιά και πήγαμε μαζί με τη μηχανή μου μέχρι εκεί. Πήγαμε λοιπόν στα Χανιά και έφτασα λίγο πριν το ΚΤΕΛ Χανίων. Σταμάτησα τη μηχανή σε έναν κάθετο δρόμο κοντά στο ΚΤΕΛ, για να μη με καταγράψει καμία κάμερα.
Μετά έδωσα τον φάκελο που μου είχε δώσει ο... στην κόρη μου, τη..., και της είπα να πάει μέσα στην αποθήκη του ΚΤΕΛ και να παραδώσει τον φάκελο. Της είπα μάλιστα να προσέξει πάρα πολύ να μην ακουμπήσει καθόλου τον φάκελο αυτό, για να μην αφήσει τα αποτυπώματά της, και να προσέχει να μην την καταγράψει καμία κάμερα. Η καημένη, η..., δε με ρώτησε καν γιατί της έλεγα αυτά τα πράγματα, έκανε απλά αυτό που της είπα», είχε αναφέρει τότε στις Αρχές ο 61χρονος άνδρας.
neakriti.gr