Δίκη - μαμούθ εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη - Μάρτυρας ο Πολάκης

8:05 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
08:12 μ.μ. - Παρ, 15/05/2017
Image: Δίκη - μαμούθ εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη - Μάρτυρας ο Πολάκης

Με 82 κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας στα Χανιά ξεκίνησε την Παρασκευή η πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά της Κρήτης εκδίκαση της υπόθεσης για την μεγάλη εγκληματική οργάνωση, που εξαρθρώθηκε το 2014

Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται για υποθέσεις ναρκωτικών, εκβίασης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι επιμέρους κατηγορίες στα 82 άτομα αφορούν ληστείες, κλοπές, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, φθορές ξένης περιουσίας, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών υλών, διακεκριμένες κλοπές κτλ. 
 
Η υπόθεση λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων εκδικάζεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων καθώς λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των εμπλεκομένων ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της σε χώρους του δικαστικού μεγάρου Χανίων.
 
Με βάση τη δικογραφία στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα 30 άτομα τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί. 

 
Στη δίκη καταθέτει ως μάρτυρας και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρώην δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης, καθώς κάποια από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σχεδίαζαν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του. Σε δήλωσή του τόνισε πως όντως υπήρξε προετοιμασία για βομβιστική επίθεση σε βάρος του, ενώ μέσα από την παρακολούθηση τηλεφώνων, απετράπη η ενέργεια και συνελήφθη ο επίδοξος δράστης, μετά από εισβολή της αστυνομίας σε χώρο που είχε αποθηκευτεί η εκρηκτική ύλη.
 
Στη δίκη παρίσταται με την ιδιότητα του συνηγόρου πολιτικής αγωγής και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

 
Ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία στην αίθουσα της δίκης και στον περιμετρικό χώρο του ΜΑΙΧ. 
 
Πηγή: efsyn.gr