Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η εισαγγελέας για τις αναστολές των ποινών στους καταδικασθέντες

11:09 π.μ. - Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
11:10 π.μ. - Τετ, 21/09/2020
Image: Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η εισαγγελέας για τις αναστολές των ποινών στους καταδικασθέντες

H εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου επέμεινε στην επιχειρηματία της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες και επιτέθηκε κατά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ

Στην αντεπίθεση πέρασε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικόνομου στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, ζητώντας τον λόγο σχετικά με τη χθεσινή παρέμβαση της προέδρου Λεπενιώτη για τις αναστολές των ποινών.

Κατά την τοποθέτησή της η εισαγγελέας αναφέρθηκε και  στους ανοίκειους ,όπως είπε, χαρακτηρισμούς που της αποδίδουν συνήγοροι πολιτικής αγωγής επειδή δεν είναι αρεστές οι προτάσεις της, οι οποίες, όπως πρόσθεσε, στηρίζονται αποκλειστικά στο νόμο και τη συνείδησή της.

«Δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους ο Λαγός»

Η εισαγγελέας κατακεραύνωσε το δικαστήριο, δίνοντας τη δική της απάντηση σε όσα ακούστηκαν χθες περί παραπλάνησης του δικαστηρίου.

Είχε προηγηθεί η ανάγνωση εγγράφου με βάση το οποίο προκύπτει η έκδοση βουλεύματος σχετικά με τον ευρωβουλευτή Λαγό, που ζητήθηκε χθες από την έδρα. Στο δικαστήριο διαβιβάστηκε το βούλευμα 1184/2015, στο σκεπτικό του οποίου αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος δεν τήρησε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2015 με αποτέλεσμα να του επιβληθεί προσωρινή κράτηση.

Μετά την ανάγνωση του βουλεύματος ζήτησε το λόγο η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου. «Σχετικά με τα ερωτήματα που θέσατε στη χθεσινή στη συνεδρίαση και για να μην δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες θέλω να εκθέσω τα παρακάτω» είπε και στη συνέχεια άρχισε να αναλύει τον ισχύοντα κώδικα, εξηγώντας γιατί έκανε την συγκεκριμένη πρόταση.

«Τα λέω αυτά γιατί στην χθεσινή συνεδρίαση απευθυνθήκατε σε εμένα λέγοντας μου αν προτείνω την αναστολή παρά την υποτροπή» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον Γιάννη Λαγό η εισαγγελέας ανέφερε ότι έγινε άρση περιοριστικών όρων, αλλά στη συνέχεια εκδόθηκαν νέα βούλευματα που έκριναν ότι ο κατηγορούμενος σχετικά με την παραβίαση των όρων είχε την πεποίθηση ότι δεν παραβιάζει τους όρους, όποτε και η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε και πάλι με περιοριστικούς όρους. «Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας όταν τα δικαστικά συμβούλια έκριναν δυο φορές διαφορετικά!» είπε.

Η τοποθέτηση για Μιχαλολιάκο

Αναφορικά με το Νίκο Μιχαλολιάκο η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε σε προηγουμένη απόφαση του 1979 σε ηλικια 22 ετών.

«Έχουν παρέλθει 30 χρόνια και αφορά κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών. Να αναφερθεί ότι δεν πρόκειται για τοποθέτηση όπως αναφέρθηκε στα Μέσα» είπε υπερασπιζόμενη την πρόταση της περί αναστολής της ποινής του

Κασιδιάρης: Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο

hxonews

Με το που ανέβηκε το προεδρείο, ο πρώην βουλευτής μπήκε στη δικαστική αίθουσα και κάθισε αρκετά πιο πίσω από τους άλλους συγκατηγoρούμενούς του που είναι παρόντες.

Κατά την εκφώνηση του ονόματός του ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε: «Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων».

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

in.gr