DIGEA | Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η Ψηφιακή Μετάβαση σε όλη την Ελλάδα

1:47 μ.μ. - Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021
01:10 μ.μ. - Παρ, 29/47/2021
Image: DIGEA | Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η Ψηφιακή Μετάβαση σε όλη την Ελλάδα

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο η DIGEA, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τη 2η Ψηφιακή Μετάβαση σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια

Χάρις στον κορυφαίο εξοπλισμό που διαθέτει αλλά και την πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία των ανθρώπων της, η DIGEA ολοκλήρωσε το έργο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΚΥΑ 18/2020, ΦΕΚ’ 1752, 7/5/2020, παρά τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία και τα έκτακτα γεγονότα (σεισμοί, ακραία καιρικά φαινόμενα κλπ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τη 2η Ψηφιακή Μετάβαση ολοκληρώθηκε και η κάλυψη με σήμα Υψηλής Ευκρίνειας των τηλεοπτικών σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, στις προβλεπόμενες από τον Χάρτη Συχνοτήτων περιοχές, για όλους τους τηλεθεατές που διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) συμβατό με την τεχνολογία HD.

Με την ολοκλήρωση της 2ης Ψηφιακής Μετάβασης, το σύνολο του δικτύου της Digea λειτουργεί πλέον με τις νέες προβλεπόμενες τεχνικές παραμέτρους, όπως ενδεικτικά συχνότητες εκπομπής, σειρά καναλιών, συχνότητες δορυφορικής τροφοδοσίας.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι εξυπηρετούνται από το δίκτυο της Digea (τηλεθεατές, επαγγελματίες κλπ.) χρειάζεται να προσαρμόσουν ή να επανασυντονίσουν τα συστήματά τους στις νέες τεχνικές παραμέτρους, εάν δεν το έχουν ήδη κάνει, για την αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος στη λήψη του τηλεοπτικού σήματος.

Η 2η Ψηφιακή Μετάβαση πραγματοποιήθηκε βάσει σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, να εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.