Διεθνής Αμνηστία: Αντίθετη στο διεθνές δίκαιο η απόφαση για τους αντιρρησίες συνείδησης

9:16 π.μ. - Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
09:10 π.μ. - Πέμ, 17/16/2019
Image: Διεθνής Αμνηστία: Αντίθετη στο διεθνές δίκαιο η απόφαση για τους αντιρρησίες συνείδησης

Η Διεθνής Αμνηστία ζητάει από τις ελληνικές αρχές να ανακαλέσουν την απόφαση αύξησης της διάρκειας εναλλακτικής υπηρεσίας για τους αντιρρησίες συνείδησης

Να ανακαλέσουν την απόφαση αύξησης της διάρκειας εναλλακτικής υπηρεσίας για τους αντιρρησίες συνείδησης, ζητάει από τις ελληνικές αρχές η Διεθνής Αμνηστία.
 
Όπως αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της, η απόφαση αυτή των υφυπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας «αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο και όλα τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα» και η Ελλάδα «κινδυνεύει να υποστεί νέες καταδίκες από διεθνή όργανα και δικαστήρια, όσον αφορά τις ατομικές υποθέσεις των αντιρρησιών συνείδησης που ενδεχομένως προσφύγουν σε αυτά και να κληθεί να καταβάλει νέες αποζημειώσεις, όπως έχει συμβεί επανειλημμένα στο παρελθόν, για παραβιάσεις δικαιωμάτων αντιρρησιών συνείδησης από την Ελλάδα».
 
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει επιτέλους τις εμμονικές θεωρήσεις σχετικά με την εναλλακτική θητεία. Η αντιμετώπιση των αντιρρησιών συνείδησης αποτελεί και αυτή, μεταξύ άλλων, ένα μέτρο με το οποίο κρίνεται μια φιλελεύθερη Δημοκρατία».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ