Διασχίζει τρέχοντας την Κρήτη ενάντια σε ανεμογεννήτριες και εξορύξεις

9:34 π.μ. - Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
09:07 π.μ. - Τρί, 07/34/2020
Image: Διασχίζει τρέχοντας την Κρήτη ενάντια σε ανεμογεννήτριες και εξορύξεις

Μήνυμα κατά των εξορύξεων, των ανεμογεννητριών αλλά και υπέρ της προστασίας των περιοχών NATURA, στέλνει ο Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος για 6η μέρα συνεχίζει να την προσπάθεια για να διασχίσει την Κρήτη, τρέχοντας

Ο Δημήτρης Δημητρίου ή αλλιώς «Σαύρας», έχει ως σκοπό την ένωση με άλλους ανθρώπους που έχουν κοινές αγωνίες και συμμετέχουν σε κοινούς αγώνες, για την ενδυνάμωση της αντίστασης ενάντια σε ανεμογεννήτριες και εξορύξεις αλλά και ενάντια στην κατάργηση περιοχών Natura 2000 που προκύπτει από το νέο νόμο Χατζηδάκη.

Το εγχείρημά του έχει βρει πολλούς υποστηρικτές, με την συλλογικότητα «ΦΥΣΗτΗΡες» να τονίζει σε ανάρτησή της:

«Το ελάχιστο από την μεριά μας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα που κάνει, ήταν που σταθήκαμε δίπλα του, που βρεθήκαμε μαζί του στις Αρχάνες για να τον γνωρίσουμε. Μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας και τις κοινές μας αγωνίες. Κυρίως όμως, σφίξαμε τις γροθιές μας, θέλοντας να ευχηθούμε με όλη μας την καρδιά καλή Δύναμη, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της ψυχής του Δημήτρη. Καλή Δύναμη Δημήτρη! Σε ευχαριστούμε».

Η εκκίνηση της διαδρομής του ξεκίνησε την 1η Ιουλίου στις 12 τα μεσάνυχτα από το Παλιό Λιμάνι Χανίων.Το ταξίδι του είναι ιδιαίτερο γιατί κάνει τον γύρο της Κρήτης δίχως να έχει καμία επαφή με κάποιο μεταφορικό μέσο μηχανοκίνητο ή ζώο και δίχως να κάνει καμία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο ή σπίτι.

Μέχρι τώρα έχει περάσει από την Κορυφή Πάχνες 2.453m (Λευκά Όρη), την Κορυφή Ψηλορείτη 2.454m, την Κορυφή όρους Δίκτη 2.148m και σήμερα πέρασε και από την Κορυφή του όρους Θρύπτη στα 1.476m (το “ανατολικό” άκρο της διαδρομής). Αυτό που μένει είναι το πέρασμα από την Ελαφόνησο, το “δυτικό” άκρο της διαδρομής. Από εκεί θα κατευθυνθεί πάλι στις Πάχνες για να επιστρέψει στα Χανιά όπου και θα ολοκληρωθεί ο γύρος της Κρήτης.

hxonews

Ο Δημήτρης Δημητρίου διασχίζει περιοχές της Ελάδας στέλνοντας μήνυμα αντίστασης ενάντια στην καταστροφή του φυσικού κόσμου, ειδικότερα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του κράτους που προωθεί την εγκατάσταση ανεμογεννήτριων και εξορύξεων και την κατάργηση περιοχών Natura 2000.

Αρχικά έκανε τον γύρο της Πελοποννήσου, ενώ ο γύρος της Κρήτης με τίτλο “NISOS CRETE-LIZARD ULTRA TOUR 2020” είναι το δεύτερο εγχείρημά του.

efsyn.gr