Διάσωση εκατοντάδων προσφύγων στην Παλαιόχωρα

6:13 μ.μ. - Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022
06:11 μ.μ. - Τρί, 22/13/2022
Image: Διάσωση εκατοντάδων προσφύγων στην Παλαιόχωρα

Πλοιάριο που μετέφερε περίπου 430 πρόσφυγες – μετανάστες, οι περισσότεροι με καταγωγή από τη Συρία, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στην Παλαιόχωρα Χανίων

Το αλιευτικό σκάφος μήκους 25 μέτρων είχε βρεθεί σε δυσχερή θέση τη νύχτα, στη θαλάσσια περιοχή, 15 μίλια νότια των ακτών της Παλαιόχωρας και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, στη μία μετά τα μεσάνυχτα, εστάλη σήμα κινδύνου μέσω του «112». Το σκάφος είχε αποπλεύσει από την Λιβυή πριν από 4 ημέρες και είχε προορισμό την Ιταλία…

hxonews

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες που μας μεταδίδει ο Μάριος Διονέλλης μεταξύ των προσφύγων – μεταναστών, βρίσκονται 22 γυναίκες και 25 παιδιά, ενώ οι Σύριοι στην καταγωγή είναι περίπου 350.

Δείτε στην συνέχεια το σχετικό βίντεο, από τον Μάριο Διονέλλη, με τον ελλιμενισμό του αλιευτικού στον κεντρικό προβλήτα της Σκάλας στην Παλαιόχωρα.

Ο ελλιμενισμός του έγινε με την ρυμούλκηση του από μικρά αλιευτικά και συνοδεία του πλωτού σκάφους του Λιμενικού.

hxonews

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες οι διασωθέντες που βρίσκονται ακόμη πάνω στο αλιευτικό, πρόκειται να περάσουν τη νύχτα στο πλοίο «Σαμαριά» της ΑΝΕΝΔΥΚ, που εκτελεί το δρομολόγιο για Γαύδο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προωθηθούν σε δομές.

Πηγή: Cretanews