Διαμαρτυρία των αγροτών στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:44 π.μ. - Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018
09:10 π.μ. - Τρί, 30/44/2018
Image: Διαμαρτυρία των αγροτών στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Έρχονται νέες κινητοποιήσεις

Την Δευτέρα 29/10 το πρωί, στις 10 πμ, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο, στα πλαίσια της παγκρήτιας μέρας δράσης και του γενικότερου προγραμματισμού που είχε αποφασίσει το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα Αγροτών.
 
Η παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε κύρια λόγω της εξαίρεσης πολλών περιοχών του Νομού Ηρακλείου από το δικαίωμα στις εξισωτικές αποζημιώσεις, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι του Νομού, όπως είναι οι μεγάλες καταστροφές στα ελαιόδεντρα, λόγω του δάκου και της ανομβρίας. 
 
Στην παράσταση διαμαρτυρίας, τα μέλη των ΔΣ των αγροτικών συλλόγων και των επιτροπών αγώνα έθεσαν δυναμικά τις απαιτήσεις και μεταφέροντας την αγανάκτηση της μικρομεσαίας αγροτιάς, χύνοντας συμβολικά ένα καλάθι δακοφαγωμένες ελιές στο γραφείο του διευθυντή, ένα μικρό δείγμα μιας εκτεταμένης καταστροφής. 
 
Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα πήραν την εφυσηχαστική απάντηση ότι μέχρι τον Δεκέμβρη οι περιοχές από τους Νομούς Ηρακλείου και Χανίων θα έχουν υπαχθεί ξανά στον χάρτη των περιοχών που αξιώνουν εξισωτικές αποζημιώσεις. Οι ίδιοι υποσχέθηκαν ότι αν δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημά τους, θα πραγματοποιήσουν εκ νέου και πιο δυναμική κινητοποίηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ. 
 
"Οι Αγροτικοί Σύλλογοι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Παγκρήτιου Συντονιστικού Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα Αγροτών, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε παρεμβάσεις για την ανάδειξη προβλημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όλο τον Νομό, ταυτόχρονα παλεύοντας για την επιτυχή συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν τα ταξικά εργατικά συνδικάτα, ενάντια στα παλιά και νέα κυβερνητικά μέτρα, στις 14 Νοέμβρη! Οργανώνουμε την πάλη μας για πιο μαχητική απάντηση στα προβλήματά μας!", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.