Διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ για την κατάσταση στην Υγεία

3:04 μ.μ. - Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017
03:02 μ.μ. - Πέμ, 02/04/2017
Image: Διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ για την κατάσταση στην Υγεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στα πλαίσια της 8ωρης στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, διοργανώθηκε σήμερα στην έδρα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας από σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης

Τα αιτήματα περιελάμβαναν την άμεση κάλυψη των κενών από μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, τη μονιμοποίηση των επικουρικών, καθώς και την αύξηση στη χρηματοδότηση των δομών της δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης στο επαπειλούμενο κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής.
 
Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Ηρακλείου αποκάλυψαν, μεταξύ άλλων, ότι οφείλονται μισθοί στους συναδέλφους τους που δουλεύουν στα πλυντήρια, ενώ αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία ότι δε δίνεται άδεια μητρότητας σε καθαρίστρια, κάτι το οποίο παραδέχεται και η ίδια η διοίκηση του νοσοκομείου!
 
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης προχώρησε σε ευθεία επίθεση προς τον (και ιατρό) Παύλο Πολάκη, κατηγορώντας τον ότι είχε υπάρξει αδιάφορος προς τα ζητήματα της δημόσιας υγείας ως δήμαρχος Σφακίων, αλλά τώρα εμφανίζεται ως τιμητής από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού.
 
Πηγή: ygeionomikoi.gr