Διακρίσεις μαθητριών 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας στους 1ους Παγκρήτιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

12:35 π.μ. - Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
12:06 π.μ. - Τετ, 28/35/2017
Image: Διακρίσεις μαθητριών 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας στους 1ους Παγκρήτιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

Συγχαρητήρια από τον Διευθυντή και τους Εκπαιδευτικούς

 
Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕ.Λ. Ιεράπετρας συγχαίρουμε θερμά τις μαθήτριες του Σχολείου μας, Παπαδάκη Μαργιάννα (Β΄Λυκείου), Πετάση Μαρία (Β΄ Λυκείου),  Λαμπράκη Δήμητρα (Α΄  Λυκείου) και Χρυσούλα Ανθούσα (Α΄ Λυκείου)  για τη συμμετοχή τους στους 1ους Παγκρήτιους Μαθητικούς Αγώνες  Ρητορικής Τέχνης αλλά και για τις διακρίσεις που έλαβαν. Συγκεκριμένα: 
Η Μαρία Πετάση  πήρε το 1ο παγκρήτιο βραβείο στον Προτρεπτικό Λόγο Λυκείων. 
Η ομάδα των διττών λόγων (ομάδα λόγου-αντίλογου) αποτελούμενη από  τις  Πετάση Μαρία, Λαμπράκη Δήμητρα  και Χρυσούλα Ανθούσα, πήρε το 1ο παγκρήτιο βραβείο στους Διττούς Λόγους Λυκείων.
Επιπλέον, η Λαμπράκη Δήμητρα κατέλαβε την έκτη θέση στον αυθόρμητο λόγο Λυκείου, ανάμεσα σε πολλούς διαγωνιζόμενους.  
  Οι αγώνες Ρητορικής Τέχνης  διεξήχθησαν στο Ρέθυμνο στις 21 & 22 Ιουνίου 2017 και οργανώθηκαν από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κρήτης, το Δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων και σχολείων «Η Ρητορική στο σχολείο», την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και το Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου.
Στους αγώνες έλαβαν μέρος είκοσι επτά σχολεία από τις τέσσερεις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης  και  ογδόντα δύο μαθητές Λυκείου .
   Συγχαρητήρια ανήκουν, επίσης, στη φιλόλογο του Σχολείου μας Βασαρμίδου Δέσποινα που για δεύτερη συνεχή χρονιά, προετοίμασε με ιδιαίτερη επιμέλεια τις μαθήτριες για τους Ρητορικούς Αγώνες, ένα πολύ ενδιαφέροντα θεσμό που  καλλιεργεί την επικοινωνιακή και εκφραστική δεξιότητα των μαθητών, ενώ παράλληλα ασκεί την κριτική και δημιουργική τους σκέψη. 
Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου που βοήθησε οικονομικά την αποστολή της ρητορικής ομάδας και το ΚΤΕΛ για την ευγενική του χορηγία που επέτρεψε τη δωρεάν μεταφορά της ομάδας στο και από το Ρέθυμνο.
 
                                                                          Ιεράπετρα, 27 – 6 - 2017
                                                                                Από το σχολείο