Διαγραφή Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

7:42 μ.μ. - Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021
07:12 μ.μ. - Πέμ, 16/42/2021
Image: Διαγραφή Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Π. Κουρουμπλής αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της Ν.Δ.

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έθεσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το επεισόδιο στη Βουλή, στη διάρκεια του οποίου αποκάλεσε «δολοφόνους» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του κόμματος ανακοίνωσε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Μετά το επεισόδιο και το άδειασμα και από τον Πάνο Σκουρλέτη, τον κάλεσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη για εξηγήσεις.

Έπειτα από συζήτηση μισής ώρας, Όλγα Γεροβασίλη και Παναγιώτης Κουρουμπλής συμφώνησαν ότι ο βουλευτής θα πάει να κάνει διορθωτική δήλωση.

Τελικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τελικά δεν προχώρησε στη δήλωση αυτή και ακολούθως ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να τον θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο τέως, πλέον, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τη μελέτη των καθηγητών Σ. Τσιόδρα και Θ. Λύτρα αναφορικά με τις ΜΕΘ, τα οποία «καίνε» το Μαξίμου, είπε από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος τους βουλευτές της κυβέρνησης:

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις Κουρουμπλή, μιλώντας για «άστοχες και παρεξηγήσιμες» εκφράσεις, ενώ και ο Νίκος Φίλης στη δική του τοποθέτηση είπε ότι οι δηλώσεις του τέως βουλευτή «δεν μας καλύπτουν».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε παρέμβασή του, απηύθυνε πρόταση μομφής κατά του Π. Κουρουμπλή, για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, που συνεπάγεται την περικοπή του ενός τετάρτου της μηνιαίας αποζημίωσής του.

efsyn.gr