Διαφωνούν οι Καβουσανοί στους αγροτικούς δρόμους που επέλεξε ο Δήμος να αποκαταστήσει

10:53 π.μ. - Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022
10:09 π.μ. - Παρ, 09/53/2022
Image: Διαφωνούν οι Καβουσανοί στους αγροτικούς δρόμους που επέλεξε ο Δήμος να αποκαταστήσει

Υπάρχουν άλλοι σε χειρότερη κατάσταση, προχωράμε σε γενική συνέλευση δηλώνει η πρόεδρος του Τ.Σ. Μαρία Χαλκιαδάκη

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου για τους δρόμους που επιλέχθηκαν από τον Δήμο Ιεράπετρας ώστε να γίνουν παρεμβάσεις στο πλαίσιο βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στο χωριό. Το θέμα απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του συμβουλίου της Τ.Κ.

Η πρόεδρος κα Μαρία Χαλκιαδάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι είναι σημαντικό να γίνονται έργα αγροτικής οδοποιίας ώστε να έχουν ομαλή πρόσβαση οι παραγωγοί στα χωράφια τους. Ωστόσο εκτιμούν ότι οι παρεμβάσεις θα έπρεπε να γίνουν σε άλλους δρόμους από εκείνους που επιλέχθηκαν - χωρίς μάλιστα ως συμβούλιο να ερωτηθούν και να εκφράσουν άποψη - όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη λόγω της κακής κατάστασής τους. Στη συνεδρίαση δεν παραβρέθηκε  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ασπραδάκης, για να απαντήσει. Έτσι αποφασίστηκε να γίνει γενική συνέλευση όπου θα προσκληθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ώστε να εξεταστεί εάν υπάρχουν περιθώρια να αλλάξει ο προγραμματισμός.

Χάραξη ΒΟΑΚ

Στο ερώτημα για το εάν υπάρχει εξέλιξη αναφορικά με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη χάραξη του ΒΟΑΚ στο ύψος του Καβουσίου η πρόεδρος απάντησε ότι δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης οπότε δεν υπάρχει κάτι νεότερο επ αυτού.

Ακούστε εδώ την κα Χαλκιαδάκη