Διαφώνησαν στα τελευταία ΟΦΙ και Ανυφαντάκης

1:40 μ.μ. - Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
01:07 μ.μ. - Τρί, 14/40/2020
Image: Διαφώνησαν στα τελευταία ΟΦΙ και Ανυφαντάκης

Η περίπτωση του Κώστα Ανυφαντάκη για αντικαταστάτη του Τιμόθεου Καβακά δεν ευδοκίμησε τελικά με τον ΟΦΙ να μπαίνει στην διαδικασία εύρεσης προπονητή

Οι δύο πλευρές παρότι είχαν κοινή πορεία σκέψεων και φιλοσοφίας για τη νέα σαιζόν διαφώνησαν σε κάποια κομβικά κομμάτια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Σάββατο το βράδυ να ξεκαθαριστεί και από πλευράς διοίκησης ΟΦΙ και φυσικά του Ρεθυμνιώτη τεχνικού ότι οι συζητήσεις σταματάνε και οι δύο πλευρές θα βαδίσουν προς αντίθετες κατευθύνσεις.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, μπορεί το κλίμα των συζητήσεων να ήταν πολύ καλό, μπορεί να υπήρχε μια φαινομενική ταύτιση απόψεων σε πολλά ζητήματα όμως στον τελευταίο λόγο και τις λεπτομέρειες θα μπορούσαν να εξαρτηθούν πολλά. Το βέβαιο είναι ότι ο Κώστας Ανυφαντάκης παρουσίασε ένα πλάνο την προηγούμενη Τετάρτη το οποίο είχε μελετήσει και δώσει στον πρόεδρο κ. Χηνόπουλο νωρίτερα και ήταν μέσα σε όλα τα πλαίσια των δυνατοτήτων της διοίκησης. Σε επίπεδο οργάνωσης, λειτουργίας, υλικού, εξοπλισμού ακόμα και στο οικονομικό. Το πόρισμα που βγήκε την Τετάρτη ήταν προς την κατεύθυνση ότι πολύ δύσκολα οι δύο πλευρές δεν θα συνεργαστούν. Από εκεί και πέρα έγιναν συζητήσεις και στην συνέχεια, ειπώθηκαν και τα τελευταία διαδικαστικά, τα οποία έπρεπε οι δύο πλευρές να αξιολογήσουν δίνοντας μια ξεκάθαρη απάντηση.

Η εξέλιξη δεν ήταν θετική για τον ΟΦΙ –ούτε και για τον Κ. Ανυφαντάκης- καθώς υπήρχε τάση επιθυμίας για συνεργασία που δεν προχώρησε. Όμως εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός δεν απέρριψε την πρόταση του ΟΦΙ, οι συνομιλίες ήταν από κοινού όπως και η απόφαση να μην δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές. Φυσικά και αυτό δεν σημαίνει ότι οι σχέσεις διαταράχτηκαν, παραμένουν σε φιλικό επίπεδο και δεν αποκλείεται στο μέλλον εάν το θέλει η μοίρα να συνεργαστούν.

Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΟΦΙ κ. Χηνόπουλος μιλώντας στην «Α» για το συγκεκριμένο θέμα, είπε: «Με τον κύριο Ανυφαντάκη κάναμε μια συνάντηση παρουσία του συμβουλίου την Τετάρτη, μέσα σε καλό κλίμα. Παρουσίασε το πλάνο του, την φιλοσοφία και το πώς επιθυμεί ο ίδιος να λειτουργήσουμε και δεν θα σας κρύψω ότι ήταν μέσα στα πλαίσια που θέλαμε. Συμφωνήσαμε προφορικά σε πολλά κομμάτια, αλλά παρά το καλό κλίμα συζητήσεων διαφωνήσαμε σε κάποια πράγματα με αποτέλεσμα η συνεργασία να μην ευδοκιμήσει».

Σε αναζήτηση νέου τεχνικού μπήκε από το Σάββατο το βράδυ λοιπόν η διοίκηση του ΟΦΙ και ο ιδιοκτήτης του κ. Χηνόπουλος. Η αρνητική έκβαση με τον κ. Ανυφαντάκη αναγκάζει τους «ασπρόμαυρους» να συνεχίσουν την αναζήτηση προπονητή εντός και εκτός Κρήτης. Χρόνος βέβαια υπάρχει μιας και οι περισσότερες ομάδες έχουν μείνει στάσιμες σε ότι αφορά τον προγραμματισμό λόγω της ρευστής κατάστασης με τις κατηγορίες. Η πλευρά του ΟΦΙ ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με διάφορους τεχνικούς που εντάσσονται σε πλαίσια του ψηλού επιπέδου των SL2&FL, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Το βέβαιο είναι ότι ο ιδιοκτήτης του ΟΦΙ κ. Χηνόπουλος δεν θα πάρει βιαστικές αποφάσεις ούτε θα «τρέξει» το θέμα χωρίς να εξετάσει πολύ προσεκτικά τα δεδομένα.

anatolh.com