Διαφορετικό μοντέλο από τον ΠΟΥ για τους νεκρούς της πανδημίας ανακοίνωσε ο Πλεύρης για τη χώρα

9:53 π.μ. - Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022
09:08 π.μ. - Τρί, 09/53/2022
Image: Διαφορετικό μοντέλο από τον ΠΟΥ για τους νεκρούς της πανδημίας ανακοίνωσε ο Πλεύρης για τη χώρα

Η κυβέρνηση δεν θα ακολουθεί πλέον το μοντέλο του ΠΟΥ για τους νεκρούς της πανδημίας καθώς βάζει σε εφαρμογή το «πρωτόκολλο Πλεύρη»

Ο μεγάλος αριθμός των νεκρών από κορονοϊό που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως χαλάει το κυβερνητικό αφήγημα ότι η Ελλάδα νίκησε την πανδημία. Ο Θάνος Πλεύρης ισχυρίζεται ότι δεν είχαμε αύξηση θανάτων, «απλώς το ποσοστό των θανάτων από τον Μάιο και μετά συνδυάζονται με περιστατικά ήταν με οποιαδήποτε αιτία και είχαν και κορονοϊό». Σημειώνεται ότι το μοντέλο που ακολουθεί η χώρα μας για την καταγραφή των θανάτων βασίζεται στο μοντέλο του ΠΟΥ. Στο εξής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Open, στις επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ, θα αναφέρονται πόσοι από αυτούς είναι με αιτία των κορονοϊό και πόσοι με άλλη αιτία.

Πιο αναλυτικά όπως είπε «από δω και στο εξής, στους θανάτους που θα δηλώνουμε, θα αναφέρουμε πόσοι από αυτούς είναι με αιτία τον COVID και πόσοι είναι με άλλη αιτία, αλλά τα άτομα είχαν COVID. Συνεπώς δεν είχαμε αύξηση θανάτων, απλά το ποσοστό των θανάτων από τον Μάιο και μετά συνδυάζονται με περιστατικά ήταν με οποιαδήποτε αιτία και είχαν και COVID. Αυτά όλα τα στοιχεία θα αναλυθούν και θα συνεχίσουμε να λέμε επακριβώς του θανάτους, όμως και απόδειξη αυτού που λέμε, είναι πως δεν υπήρχε αύξηση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας».Υπενθυμίζεται ότι την αλλαγή στο σύστημα καταγραφής είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης τον περασμένο Νοέμβριο.

thepressproject.gr