Δημοτικό Συμβούλιο Νέων προτείνει η παράταξη «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

10:51 π.μ. - Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019
10:12 π.μ. - Τρί, 03/51/2019
Image: Δημοτικό Συμβούλιο Νέων προτείνει η παράταξη «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Ο Δήμος Ιεράπετρας οφείλει να έχει ως προτεραιότητά του την προσπάθεια να φέρει τους νέους πιο κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση

Η δημοτική παράταξη "ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ" συνεπής στο πνεύμα και στο πλαίσιο των διατάξεων του Ν. 3443/2006 που καθιερώνει τον θεσμό των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων, αλλά και στο πρόγραμμά της παράταξης, ενότητα "Νεολαία, ο δήμος στα χέρια των νέων", προτείνει με την παρούσα επιστολή στη δημοτική αρχή της Ιεράπετρας να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση  Δημοτικού Συμβουλίου των νέων του Δήμου μας.


Ο Δήμος Ιεράπετρας οφείλει να έχει ως προτεραιότητά του την προσπάθεια να φέρει τους νέους πιο κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε μία εποχή που πολλοί παρουσιάζουν τους νέους ως αδιάφορους απέναντι στην πολιτική και την ενασχόληση τους με τα κοινά, διακρίνουμε ότι μέσω του νέου θεσμού, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία νέα διέξοδο, η οποία θα ενεργοποιήσει τους νέους και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τους για τα τοπικά προβλήματα που άπτονται της ηλικίας και των οραμάτων τους. Εξάλλου, σήμερα μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής των νέων στα κοινά. Τα κράτη μέλη της Ένωσης καλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ασκήσουν κατάλληλες πολιτικές προκειμένου να ενισχύσουν τη νεανική συμμετοχή στα τοπικά συμβούλια. Στα Δημοτικά Συμβούλια Νέων θα συμμετέχουν νέοι δημότες ηλικίας 15 έως 30 ετών, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων υποχρεώνεται να ανοίξει μητρώα νέων. Προβλέπεται, επίσης, μία ετήσια τακτική συνέλευση των εγγεγραμμένων στα μητρώα, ενώ διασφαλίζεται και η δυνατότητα έκτακτων συνελεύσεων. 


Προχωράμε ένα βήμα μπροστά έτσι ώστε Μαζί με τους νέους μας να Αλλάξουμε την Ιεράπετρα και να επενδύσουμε στην ποιότητα ζωής των νέων. Σίγουρα οι νέοι μας κάτι έχουν να μας πουν. 


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πανταζή: