Δημοσκόπηση: Μάχη Ανδρουλάκη - Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

12:42 μ.μ. - Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
12:10 μ.μ. - Δευ, 25/42/2021
Image: Δημοσκόπηση: Μάχη Ανδρουλάκη - Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Ο Ν. Ανδρουλάκης καταλληλότερος πρόεδρος για το ΚΙΝΑΛ σε δημοσκόπηση της Interview. Δεύτερος με μικρή διαφορά ο Γ. Παπανδρέου. «Όχι» σε συνεργασία με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι υποψήφιοι παρασύρουν ψηφοφόρους από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη (32,4%) ως καταλληλότερου ηγέτη του ΚΙΝ.ΑΛ καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της politic.

Στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Παπανδρέου (29,2%), η υποψηφιότητα του οποίου ανακάτεψε την τράπουλα της εσωκομματικής μάχης στο Κίνημα Αλλαγής. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος (17,4%), o Παύλος Γερουλάνος (12,7%), ο Χάρης Καστανίδης (5,3%) και τελευταίος κόβει το νήμα ο Παύλος Χρηστίδης (1,2%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν ΚΙΝ.ΑΛ στις προηγούμενες εκλογές προκρίνουν την υποψηφιότητα του Α. Λοβέρδου (28%) για τη θέση του προέδρου του κόμματος, ενώ ακολουθούν ο Ν. Ανδρουλάκης (24,6%) και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου (24,3%).

Στην ερώτηση «ποιος κατά την άποψή σας μπορεί να φέρει στο ΚΙΝ.ΑΛ ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Γ. Παπανδρέου (41,5%) προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον Ν. Ανδρουλάκη (27,4%) και τον Α. Λοβέρδο (11,8%).

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δεξαμενή από τη ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ν. Ανδρουλάκης με ποσοστό 26,8% είναι αυτός που θα φέρει τους περισσότερους ψηφοφόρους από τη ΝΔ στο ΚΙΝΑΛ, ενώ ακολουθεί από κοντά ο Γ. Παπανδρέου (25,3%) και ο Α. Λοβέρδος (23,5%).

Στην ερώτηση «ποιος μπορεί να πάει το ΚΙΝ.ΑΛ σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που πήρε στις εθνικές εκλογές του 2019», και πάλι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛ προκρίνουν την υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη (33,3%) σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων που έχουν ως πρώτη επιλογή τον Γ. Παπανδρέου (28,7%).

«Ναι» στην αυτόνομη πορεία του ΚΙΝ.ΑΛ

Η δημοσκόπηση καταγράφει τη σαφή θέση των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ για αυτόνομη πλεύση του κόμματος. Συγκεκριμένα, το 62,2% απαντά ότι δεν επιθυμεί καμιά συνεργασία με τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το 29,7 % είναι θετικά διακείμενο με μια συνεργασία με τη ΝΔ και το 28,9% τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και να έχει, η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να είναι αθρόα καθώς συνολικά συγκεντρώθηκαν 83.000 υπογραφές.

Το 58,4% των ερωτηθέντων θα πάει να ψηφίσει στις εκλογές ως μέλος του κόμματος ΚΙΝΑΛ, το 34,3% ως φίλος και το 7,3% απάντησε πως δεν θα πάει να ψηφίσει.

euro2day.gr