Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Έρχεται e-shop αγροτικών προϊόντων

9:23 π.μ. - Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020
09:12 π.μ. - Παρ, 11/23/2020
Image: Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Έρχεται e-shop αγροτικών προϊόντων

Μια σημαντική δράση έχει αναλάβει ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, δημιουργώντας μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι παραγωγοί που εδράζονται στην περιοχή θα μπορούν να διαθέτουν τα αγροτικά προϊόντα τους προς τους καταναλωτές

Μια σημαντική δράση έχει αναλάβει ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, δημιουργώντας μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι παραγωγοί που εδράζονται στην περιοχή, θα μπορούν να διαθέτουν τα αγροτικά προϊόντα τους προς τους καταναλωτές, με σκοπό την προώθησή τους και συνεπακόλουθα την τόνωση του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε παραγωγός θα διαθέτει τα προϊόντα του μέσω του δικού του ηλεκτρονικού καταστήματος (e shop) και όλα τα επιμέρους καταστήματα θα συνενώνονται κάτω από τη «στέγη» της πλατφόρμας του Δήμου.

Μέσα από την πλατφόρμα αυτή ο καταναλωτής θα μπορεί εύκολα και γρήγορα με λίγα μόνο κλικ, να βρεί τα προϊόντα και τις προσφορές που τον ενδιαφέρουν καθώς και να δει κριτικές και φωτογραφίες.

Από εκεί και πέρα θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την παραγγελία του (χονδρική ή λιανική), είτε μέσω της ενιαίας πλατφόρμας, είτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του εκάστοτε παραγωγού, ο οποίος θα λαμβάνει και θα εκτελεί ηλεκτρονικά την παραγγελία.

Η πλατφόρμα αναμένεται να λειτουργήσει πριν τα Χριστούγεννα και πρόκειται για μια καινοτομία, αφού κάτι αντίστοιχο δεν έχει ξαναγίνει, θέτοντας ως στόχο τη διευκόλυνση τόσο των καταναλωτών, όσο και των ντόπιων παραγωγών, που φέτος ειδικά έχουν δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα λόγω των αλλεπάλληλων κυμάτων κακοκαιρίας που έχουν εκδηλωθεί τους τελευταίους μήνες στο νησί.

ekriti.gr