Δήμος Ιεράπετρας: Σε οικονομική καταστροφή οδηγούνται οι αγρότες της Ιεράπετρας από την έλλειψη εργατών γης

12:44 μ.μ. - Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022
12:11 μ.μ. - Πέμ, 03/44/2022
Image: Δήμος Ιεράπετρας: Σε οικονομική καταστροφή οδηγούνται οι αγρότες της Ιεράπετρας από την έλλειψη εργατών γης

Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου κ. Γαϊτάνη

Το ζήτημα των εργατών γης, αλλά και τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, κ. Ιωάννη Γαϊτάνη, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, κας Θεοδώρας Χριστοδούλου. Ο κος Γαϊτάνης ενημέρωσε διεξοδικά τον Δήμαρχο Ιεράπετρας για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του Συλλόγου αναφορικά με τo τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους εργάτες γης.

 Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, στη συνέχεια, επεσήμανε τα εξής: «Η οικονομία του Δήμου Ιεράπετρας είναι άρρηκτα δεμένη με τον πρωτογενή τομέα. Η έλλειψη εργατών γης έχει ως συνέπεια ο αγροτοκτηνοτροφικός κλάδος να βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία της περιοχής. Παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις τόσο στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στον νομό Λασιθίου, όσο και στις Ελληνικές Πρεσβείες ειδικά στο Πακιστάν και στην Ινδία.

Η αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να περιμένει. Οι αγρότες μας δεν μπορούν να κάνουν άλλο υπομονή βλέποντας τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι και να οδηγούνται στην οικονομική καταστροφή και από την έλλειψη εργατικού δυναμικού. 

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί ότι η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο έχει φτάσει σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο, οριακό σημείο.

 Άμεσα, μαζί με τον κ. Γαϊτάνη θα επισκεφτούμε τα αρμόδια Υπουργεία. Στόχος μας είναι η επίλυση του προβλήματος της έλλειψης εργατών γης το συντομότερο δυνατόν».