Δημήτρης Νάτσιος / Πρότεινε καταστολή της σεξουαλικότητας με το διάβασμα

11:47 π.μ. - Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023
11:07 π.μ. - Δευ, 03/47/2023
Image: Δημήτρης Νάτσιος / Πρότεινε καταστολή της σεξουαλικότητας με το διάβασμα

Ζήτησε «αγωγή αγνότητας» από το Δημοτικό - Υποστήριξε ότι «το δικαίωμα της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική»

Η συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νάτσιος στον Ant1 περιείχε πολλές «στρογγυλές» θέσεις και μισόλογα, προκειμένου να αποφύγει τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός», με αναφορές σε «ό,τι λέει ο νόμος» για την Χρυσή Αυγή και τους Σπαρτιάτες. Ωστόσο, όταν η συζήτηση έφτασε στο δικαίωμα της γυναίκας να έχει τον έλεγχο του σώματός της και το δικαίωμα στην έκτρωση, έγινε σαφές ότι πρεσβεύει εξαιρετικά ακραίες θέσεις.

«Το δικαίωμα της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική. Ως δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα Νίκη πιστεύουμε πως κανένας απολύτως δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο», είπε ο κ. Νάτσιος. «Εξ άκρας συλλήψεως υπάρχει άνθρωπος, υπάρχει το δικαίωμα του ανθρώπου, του αγέννητου παιδιού, αυτή είναι η άποψή μας».

Ακόμη χειρότερα, πρότεινε «να γίνεται και μία διαφορετική αγωγή στα σχολεία, να γίνεται αγωγή της αγνότητας», η οποία κατά τον ίδιο θα πρέπει να προστεθεί στα διδακτικά βιβλία από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. «Υπάρχουν 102 ενότητες στο Δημοτικό, στα παλιά αναγνωστικά (σήμερα τα λέμε βιβλία γλώσσας) … Δεν υπάρχει ούτε μία ενότητα στην οποία να εκθειάζεται η οικογένεια», όπως υποστήριξε.

Οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν, ρωτώντας «η αγνότητα τι σχέση έχει με την οικογένεια; Μπορεί οικογενειάρχες άνθρωποι να είναι ταυτόχρονα υπερδραστήριοι σεξουαλικά», αλλά ο κ. Νάτσιος επέμεινε, «για το Δημοτικό μιλάω ... να διδάσκουμε την αρετή της αγνότητας, πειράζει; Είναι κακό;».

Μάλιστα, πρότεινε «να διδάσκουμε κείμενα από τους μεγάλους της λογοτεχνίας μας … είναι κείμενα αγνότητας, γλυκαίνουν την ψυχή των παιδιών … να δείξουμε στα παιδιά και κάτι άλλο, μια αγωγή της προσοχής, να προβάλουμε τον ιερό θεσμό της οικογένειας»...

avgi.gr