Δημήτρης Μεσσίνης "Σεράγεβο – Η Πολιορκία" Μια αξιόλογη έκθεση φωτογραφίας στην Ιεράπετρα

12:40 μ.μ. - Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022
12:08 μ.μ. - Δευ, 08/40/2022
Image: Δημήτρης Μεσσίνης "Σεράγεβο – Η Πολιορκία" Μια αξιόλογη έκθεση φωτογραφίας στην Ιεράπετρα

Από 8 εως 11 Αυγούστου η Έκθεση Φωτογραφίας του διακεκριμένου φωτοειδησεογράφου και πολεμικού ανταποκριτή

Την  πολιορκία του Σεράγεβο, 30 χρόνια πριν  κατέγραψε με τη φωτογραφική του μηχανή ο  διακεκριμένος  φωτοειδησεογράφου Δημήτρης Μεσσίνης. Οι φωτογραφίες του καθηλώνουν.  Δείχνουν  μια σκληρή πραγματικότητα και προκαλούν ποικίλα και έντονα  συναισθήματα. Ο Δ. Μεσσίνης εργάστηκε για διεθνή μέσα ενημέρωσης και έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των πολέμων και συγκρούσεων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία. Το κοινό της Ιεράπετρας θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά μια σειρά από φωτογραφίες στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργανώνεται από το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας με καλλιτεχνική Διευθύντρια κα Ελένη Βλάσση.

O  Δημήτρης Μεσσήνης σε συνέντευξη του στο Ηχώ 99,8 μίλησε για τα συναισθήματα πίσω από τα «κλικ» , την αγωνία να τραβήξεις την εικόνα την κατάλληλη στιγμή,  τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των φωτογραφιών αλλά και την προσπάθεια ο κόσμος να μπορεί να κατανοήσει  μέσω της εικόνας τι συμβαίνει με αυτό το πρόσωπο.

Ιδιαίτερη η αναφορά  σε μία φωτογραφία που είχε τραβήξει εκείνη την εποχή στο Σεράγεβο , όπου ένα κορίτσι  στην αγκαλιά της μητέρας του, χαιρετά μέσα από το τζάμι του λεωφορείου, τον πατέρα της. Είναι εκπληκτικό ότι πολλά χρόνια αργότερα το κορίτσι αυτό όταν είδε τη φωτογραφία αναρτημένο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήρθε σε επικοινωνία με τον φωτορεπόρτερ και του είπε είναι εκείνη στην εικόνα, που αποχαιρετά τον πατέρα της  ο οποίος σκοτώθηκε 6 μήνες μετά.

Ακούστε εδώ τον κ. Μεσσίνη

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί  στο Στέκι Νεολαίας της Ιεράπετρας από 8 ως 11 Αυγούστου 2022 Ώρες λειτουργίας 19.00 - 22.00

*Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο Στέκι Νεολαίας Ιεράπετρας, 20:30 θα πραγματοποιηθεί Masterclass από τον Δημήτρη Μεσσίνη με θέμα την Street Photography.