Δημήτρης Κούβελας: Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για να σωθεί η χώρα

1:42 μ.μ. - Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021
01:01 μ.μ. - Δευ, 11/42/2021
Image: Δημήτρης Κούβελας: Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για να σωθεί η χώρα

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ στην εκπομπή «Όλα στη φόρα» με τον Νίκο Δασκαλάκη

Ο εμβολιασμός θα έχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Οι δυνατότητες παραγωγής δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες εμβολιασμού σε όσους το έχουν ανάγκη για απόκτηση του απαιτούμενου ποσοστού ανοσίας.

Ο πληθυσμός – η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει «αιώνια» κλεισμένος. Άμεσα πρέπει να δώσουμε βάρος στην οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τον περιορισμό της διασποράς κάνοντας χρήση ολοκληρωμένες λύσεις φροντίδας των περιστατικών Covid – 19, έξω από τις νοσοκομειακές δομές αλλά και το φιλτράρισμα των λιγότερο σοβαρών περιστατικών έτσι ώστε το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό να παρέχει αποδοτικότερη φροντίδα υγείας στα σοβαρότερα περιστατικά.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για φάκελο υγείας.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για Testing.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για βέλτιστη διαχείριση εμβολίων.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να σωθεί η χώρα.

Υποχρεωτικός οικογενειακός γιατρός σε τοπικό επίπεδο.

Αποκέντρωση των υπηρεσιών υγείας σε τοπική αυτοδιοίκηση.

Συμβάσεις ιδιωτών με ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακευτικές στρατηγικές μονοκλωνικών αντισωμάτων για άτομα χαμηλής και μεσαίας νοσηρότητας μπορούν να σώσουν ζωές.

Ο καθηγητής κ. Κούβελας πρόσθεσε ότι τα ελληνικά HOAXES λειτούργησαν με μια άθλια συμπεριφορά απέναντι στο πρόσωπο μου και φυσικά η στάση τους είναι επικίνδυνη για μερίδα ασθενών που φτάνει στην αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος. Η ανοσοκατασταλμένοι, λοιπόν, είναι ανοσοκατασταλμένοι, όπως λέει η λέξη. Είτε λαμβάνουν αγωγή με φάρμακα τύπου κορτικοστεροειδή , κυκλοσπορίνη και άλλα ανοσοκατασταλτικά ή ανοσοτροποποιητικά φάρμακα δεν αναμένεται να παράξουν αντισώματα σε οποιοδήποτε ερέθισμα, ακριβώς διότι το ανοσιακό ή ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι αδρανές.

Επιπλέον, σε ένα αυτοάνοσο νόσημα υπάρχει μια παθολογική κατάσταση του ίδιου συστήματος και κανείς δεν γνωρίζει πως θα συμπεριφερθούν οι εν λόγω ασθενείς, σε κάποιο ανοσιακό ερέθισμα.

Σε άτομα που εμβολιάζονται με οποιοδήποτε νέο προϊόν, αν κάποιος μπορεί να γνωρίζει τη δυνητική αλληλεπίδραση με οτιδήποτε, καλό θα ήταν να το δημοσιεύσει.