Δήμαρχος Ιεράπετρας: Η φαντασία στην εξουσία!

7:57 μ.μ. - Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021
07:04 μ.μ. - Δευ, 26/57/2021
Image: Δήμαρχος Ιεράπετρας: Η φαντασία στην εξουσία!

Γράφει: Η Μ. Τσαγκαράκη

Την Παρασκευή 23 Απριλίου την εκπομπή καλημέρα Λασίθι απασχόλησε η καταγγελία ότι σε συνεταιρισμό της περιοχής υπήρχαν κρούσματα covid 19 σε εργαζόμενους και η διοίκηση του συνεταιρισμού προσπαθούσε να τα αποκρύψει. Η ερώτηση έγινε ευθέως στο πρόεδρο του συνεταιρισμού και προέδρου της Επιτροπής Αγροτικών υποθέσεων κ Ν Παπαδάκη για το θέμα, ο οποίος όχι μόνο δεν ήθελε να απαντήσει αλλά βιαζόταν να πάει να ποτίσει το χωράφι του .

Το λόγο πήρε στην συνέχεια ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας κ Γ Σαραντώνης ο οποίος με αφορμή κρούσματα κορωνοϊού σε συνεταιρισμό στην Ιεράπετρα ανέφερε ότι  όταν υπάρχει κρούσμα σε μια επιχείρηση, έναν συνεταιρισμό ή αλλού, πόσο μάλλον όταν τα κρούσματα είναι πέραν του ενός και επιβεβαιωμένα, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την προστασία τόσο της επιχείρησης και των εργαζομένων όσο και των ανθρώπων που συναναστρέφονται μαζί τους.

Μια λύση είναι να κληθεί ο ΕΟΔΥ να κάνει τεστ σε όλους τους, έτσι ώστε να αποφευχθεί η διασπορά. Σε καμία περίπτωση, ένας εργαζόμενος που έχει συμπτώματα ή ανησυχεί ότι μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα δεν θα πρέπει να κάνει άσκοπες μετακινήσεις μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ πόσο μάλλον να κυκλοφορεί χωρίς μάσκα και χωρίς να τηρεί τα μέτρα. Τέλος ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας υποσχέθηκε στους ακροατές του ΗΧΩ 99,8  ότι θα το θέσει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.  

Παρακολουθώντας το Δημοτικό συμβούλιο της Μεγάλης Δευτέρας από την ιστοσελίδα hxonews που μεταδιδόταν διαδικτυακά, άκουσα τον δήμαρχο να μιλάει για παραπληροφόρηση και συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το ρεπορτάζ μας χωρίς να τα κατονομάζει βέβαια .

Αλήθεια για ποια συμφέροντα μιλάει ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτό το ρεπορτάζ? Τον προκαλώ λοιπόν να τα κατονομάσει  εκτός και αν ισχύει το  « εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια ».

Περίμενα να ακούσω τι θα κάνει ο δήμος σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων covid 19   ποιο είναι το plan B ,πως μπορεί να βοηθήσει συνεταιρισμούς, και  παραγωγούς για την αποφυγή διασποράς του ιού, πως μπορεί να βοηθήσει στην ιχνηλάτηση. πως μπορούν να συνεργαστούν οι τρεις επιτροπές του Δήμου (Επιτροπή Υγείας Επιτροπή Αγροτικών υποθέσεων ) μαζί με τις ομάδες παραγωγών και τους συνδικαλιστές προκειμένου να βοηθηθεί ο παραγωγικός κόσμος να βγει αλώβητος από την πανδημία. Καμία πρόταση δεν ακούστηκε κανένα πλάνο δεν  κατατέθηκε πάρα μόνο κατηγορίες στο πρόσωπο μου  για κάποια συμφέροντα που υπηρετώ και μάλιστα αυτά ακούστηκαν από τον πρώτο πολίτη της πόλης, τον  Δήμαρχο .

Ακούστηκαν  από ένα δημοκρατικά εκλεγμένο δήμαρχο που υπηρετεί όλους τους πολίτες του και σέβεται την αρχή της ελευθεροτυπίας.

Θα μπορούσε πάλι  να σκεφτεί κανείς ότι μάλλον πρόκειται για αρνητές του ιού αφού αρέσκονται να  τοποθετούν κάτω από το χαλί το πρόβλημα . Όπως έγινε και όταν υπήρχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε υπαλλήλους του δήμου.

Αν πάλι σκεφτώ τον τραμπουκισμό  που δέχτηκα από μέλος του ΔΣ του συνεταιρισμού και μέλος του ΔΣ του αγροτικού συλλόγου   ( αξιέπαινη η προσπάθεια ένα χρόνο μετά την πανδημία του αγροτικού συλλόγου να επισκεφτεί Δημοπρατήρια και ομάδες παραγωγών και να διαπιστώσει ότι τηρούνται τα μέτρα του   ΕΟΔΥ )!

Τότε ναι!!!! Κάτι κάνουμε σωστά στη πρωινή δημοσιογραφική εκπομπή Καλημέρα Λασίθι !!

Καλή   Ανάσταση !!

Τσαγκαράκη Μαρία