Δήλωση του Μ. Συντυχάκη για την κινητοποίηση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης

12:19 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020
12:05 μ.μ. - Παρ, 15/19/2020
Image: Δήλωση του Μ. Συντυχάκη για την κινητοποίηση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης

Δήλωση για τη χθεσινή κινητοποίηση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, στο Ηράκλειο

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη χθεσινή κινητοποίηση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, στο Ηράκλειο.

«Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αίτημα της άμεσης επαναπρόσληψης των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, που είναι κατακτημένο εδώ και χρόνια από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους, που προβλέπει ότι από την 1η Μαΐου θα πρέπει να ξεκινήσουν να εργάζονται.

Η κυβέρνηση έχει την καθολική ευθύνη για το κύμα των απολύσεων που κατακλύζει τον κλάδο των μεταφορών και την πλήρη αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων. Δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, αφήνοντας τόσους εργαζόμενους στην αβεβαιότητα, με πρόφαση τα μέτρα για την πανδημία. Βρήκε ευκαιρία για να περάσει «στα μουλωχτά» ό,τι νομοθετικό τερατούργημα, όποιο αντιλαϊκό σχέδιο δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και μαζί με την εργοδοσία σαρώνουν όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο τα προηγούμενα χρόνια.

Από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ συμπαραστάθηκε στις διεκδικήσεις των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης για άμεση λήψη ολόπλευρων και ουσιαστικών μέτρων στήριξής τους. Για τους λόγους αυτούς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έκανε τις εξής παρεμβάσεις: Κατέθεσε Ερώτηση για να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις των εποχικών οδηγών τουριστικών λεωφορείων, να γίνει υποχρεωτική επαναπρόσληψη, με τους όρους που προβλέπει η Κλαδική και η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του εισοδήματος των εργαζόμενων. Επίσης, κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής», με θέμα την παράταση ισχύος της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.»