Δήλωση Μανόλη Θραψανιώτη για την επίσκεψη της Αν. Υπ. Υγείας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

9:52 π.μ. - Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023
09:01 π.μ. - Πέμ, 26/52/2023
Image: Δήλωση  Μανόλη Θραψανιώτη για την επίσκεψη της Αν. Υπ. Υγείας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Δείτε αναλυτικά

Με την επίσκεψη και τις δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, ότι “δεν θα κλείσει το νοσοκομείο”, επιβεβαίωσε απλά το τραγικό αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί τα δημόσια νοσοκομεία στο νομό και στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, ότι η αναδιάρθρωση θα ξεκινήσει από την 7 ΥΠΕ, γιατί “η Κρήτη δεν μπορεί να έχει 8 Νοσοκομεία και το Λασίθι τέσσερα (4)”.

Οι υποσχέσεις της, ασαφείς και υποκριτικές, προσπαθούν να αποκρύψουν τις σαφείς τους προθέσεις, για την υποβάθμιση και ουσιαστικά κλείσιμο του νοσοκομείου της Ιεράπετρας. Οι πολίτες της Ιεράπετρας έδειξαν ότι δεν εξαπατώνται. Το σχέδιο τους έχει δείξει τα πρώτα αποτελέσματά του.

Το ιατρικό προσωπικό έχει φθάσει στα όρια του και εξαναγκάζεται να αποχωρήσει ή να παραιτηθεί, λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας, χαμηλών έως εξευτελιστικών αμοιβών, απρεπούς συμπεριφοράς εκ μέρους των διοικήσεων (που λειτουργούν στις περισσότερες περιπτώσεις ως κομματάρχες της ΝΔ) και έλλειψης οποιασδήποτε προοπτικής βελτίωσης.

Φημολογείται ότι και στον Άγιο Νικόλαο ετοιμάζονται γιατροί να αποχωρήσουν.

Τέτοιες εξελίξεις δημιουργούν δυστυχώς, μη αναστρέψιμες καταστάσεις που δύσκολα μπορεί να αποκατασταθούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ταχθεί υπέρ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα για την στήριξη του ΕΣΥ και ιδιαίτερα στο νομό Λασιθίου.

Η αλλαγή πορείας στα υγειονομικά και πολιτικά πράγματα της χώρας, αποτελεί μονόδρομο για το ΕΣΥ και την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Όχι άλλος εμπαιγμός για τους πολίτες.

Όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο μικρότερη ζημιά θα προκαλέσουν.

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ