Δηλώσεις ΟΣΔΕ και οι πιθανότητες να δοθεί νωρίτερα η επιδότηση

12:05 μ.μ. - Τρίτη, 12 Μαΐου 2020
12:05 μ.μ. - Τρί, 12/05/2020
Image: Δηλώσεις ΟΣΔΕ και οι πιθανότητες να δοθεί νωρίτερα η επιδότηση

Από τις 8.00 ανοιχτά η Αgroαναπτυξιακή κατόπιν ραντεβού για εξυπηρέτηση του κοινού

Μέχρι τις 15 Ιουνίου έχει δοθεί επίσημη παράταση για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Επιπλέον παίρνει επίσης παράταση η διαδικασία της μεταβίβασης δικαιωμάτων στην περίπτωση που έχει γίνει μεταβίβαση ακινήτου. Για τις κρίσιμες ημερομηνίες που οι παραγωγοί θα πρέπει να τρέξουν κάποιες διαδικασίες μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Μιχαήλ Πλατής υπεύθυνος Agroαναπτυξιακή.

Πρόσθεσε πως υπάρχει η πληροφορία για προκαταβολή των επιδοτήσεων νωρίτερα. Ωστόσο οι φορείς κατά το διάστημα του καλοκαιριού μεχρι και τον Σεπτέμβρη εργάζονται πυρετωδώς για να κάνουν διορθώσεις ώστε να γίνει σωστά η πληρωμή. Εκτιμά λοιπόν ότι είναι δύσκολο να γίνει η πληρωμή πριν το τέλος του καλοκαιριού παρόλα αυτά είναι μια πολιτική απόφαση και αναμένονται ανακοινώσεις.

Είπε ακόμη ότι ως φορέας έχουν ανεβάσει στην σχετική πλατφόρμα το 70% των παραγωγών που συνεργάζονται μαζί τους. Ως Agroαναπτυξιακή λειτουργούν καθημερινά από τις 8.00 το πρωί κατόπιν ραντεβού ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και είναι στη διάθεση των παραγωγών για να ενημερωθούν για ΟΣΔΕ, Κτηματολόγιο αλλά και τρέχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα.