Δέσμευση Ασπραδάκη για αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων το καλοκαίρι

11:51 π.μ. - Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Τρί, 28/51/2023
Image: Δέσμευση Ασπραδάκη για αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων το καλοκαίρι

Δεν υπάρχει θέμα στατικότητας στο σχολείο του Μύρτου

Μετά τις ρωγμές που παρατηρήθηκαν σε κτίριο στο Μύρτος Ιεράπετρας όπου στεγάζονται, μουσειακός χώρος στο ισόγειο και σχολική αίθουσα στον πρώτο όροφο, επισκέφθηκαν το σημείο οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Ασπραδάκης, Κων/νος Αστροπεκάκης και Μαρία Ρουμελιωτάκη προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση.

Σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Ασπραδάκης ανέφερε ότι πριν ενάμιση περίπου χρόνο και μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, μηχανικοί από τις «Κτιριακές Υποδομές» επισκέφθηκαν την Ιεράπετρα και αφού έλεγξαν τα σχολεία κατέθεσαν μια έκθεση για παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Δεν τίθεται πάντως θέμα στατικότητας. Παρ΄ όλα έχουν γίνει ενέργειες για να προχωρήσουμε σε νέους ελέγχους μέσα στο καλοκαίρι του 2023.

Ειδικότερα για το Μύρτος διαπιστώνεται ότι επειδή ο χώρος στο ισόγειο δεν αερίζεται σωστά παρουσιάζει υγρασία. Η υγρασία αυτή δημιούργησε θέματα δομικά. Σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο και πρόεδρο της σχολικής επιτροπής α΄ βάθμιας εκπαίδευσης κα Μαρία Ρουμελιωτάκη, θα εγκατασταθεί άμεσα εργολάβος και θα ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης. 

Η λειτουργία του σχολείου θα συνεχιστεί κανονικά, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ασπραδάκης.