Δεσμεύσεις για αποζημιώσεις χαλαζόπληκτων παραγωγών της Μεσαράς

10:58 π.μ. - Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
10:05 π.μ. - Τρί, 26/58/2020
Image: Δεσμεύσεις για αποζημιώσεις χαλαζόπληκτων παραγωγών της Μεσαράς

Την έγκριση χρηματοδότησης για τους πληγέντες παραγωγούς της Μεσαράς από το χαλάζι του Νοεμβρίου, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης

Την έγκριση χρηματοδότησης για τους πληγέντες παραγωγούς της Μεσαράς από το χαλάζι του Νοεμβρίου, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο με το δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη, τον αντιδήμαρχο, Γιάννη Φασομυτάκη, και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Μανώλη Ορφανουδάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκε το ζήτημα των αποζημιώσεων, ενώ ο Υπουργός δήλωσε γνώστης του σχετικού υπομνήματος που είχε υποβληθεί από τον Αγροτικό Σύλλογο σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Μανώλη Χνάρη. Ο Υπουργός κατανόησε το δίκαιο του αιτήματος κι έδωσε άμεση εντολή για την έγκριση των αποζημιώσεων.

Θετικές εξελίξεις υπήρξαν ωστόσο και αναφορικά με το θέμα του κορονοϊού, καθώς ο κ. Βορίδης, μετά από σχετικό αίτημα των εκπροσώπων του Δήμου, διευκρίνισε πως θα αποζημιωθούν σε πρώτη φάση, τόσο οι παραγωγοί λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνταν εντός των διοικητικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης, όσο όμως και εκείνοι που είχαν «εγκλωβιστεί» στην Αθήνα, οι οποίοι μάλιστα θα λάβουν υψηλότερη αποζημίωση.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου κατέθεσε πλήρη φάκελο αιτημάτων με αναλυτικά στοιχεία, που αφορούν τόσο τον αγροτικό τομέα, όσο όμως και τον τομέα μελισσοκομίας και κτηνοτροφίας, για τους οποίους ο Υπουργός δήλωσε πως θα εξετάσει τα ενδεχόμενα ενισχύσεων.

Σε σχέση με τις αποζημιώσεις από την καταστροφή από το δάκο, ο Υπουργός Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι έχει ήδη παραλάβει το φάκελο από την αρμόδια επιτροπή, ενώ μέσα στο προσεχές διάστημα θα δρομολογηθεί η αποστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

agro24.gr