Δέσμευση 7ης ΥΠΕ : Με κάθε τρόπο ανοιχτή η Παθολογική κλινική Ιεράπετρας Φεβρουάριο και Μάρτιο

11:37 π.μ. - Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017
11:03 π.μ. - Πέμ, 02/37/2017
Image: Δέσμευση 7ης ΥΠΕ : Με κάθε τρόπο ανοιχτή η Παθολογική κλινική Ιεράπετρας Φεβρουάριο και Μάρτιο

Έρχεται Μονάδα πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην Ιεράπετρα

Ο πρόεδρος της επιτροπής υγείας του δήμου Ιεράπετρας κ. Αντώνης μίλησε στον ΗΧΩ για τη συνάντηση λέγοντας ότι τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας απασχόλησαν τη συζήτηση που έγινε χθες στην 7η ΥΠΕ Κρήτης Μια συζήτηση που  διήρκησε σχεδόν  3 ώρες όπου τέθηκαν πολλά ζητήματα και δόθηκε έμφαση στην Παθολογική κλινική . Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα μέλη της  Επιτροπής φορέων που είχε οριστεί από τη μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.  Παραβρέθηκε επίσης και ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανώλης Θραψανιώτης. 
Όπως είπε έγινε  ένας καλός εποικοδομητικός διάλογος και οι όποιες μικροεντάσεις κατασβήσθηκαν σύντομα.  
Έχουμε δώσει να καταλάβουν στην 7η ΥΠΕ ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής,  ειδικά στην Παθολογική κλινική. Πήραμε διαβεβαιώσεις σε θετική κατεύθυνση. Καταρχήν η Παθολογική κλινική με κάθε τρόπο να μείνει ανοιχτή τουλάχιστον για 25 ημέρες Φεβρουάριο και Μάρτιο αντίστοιχα , οπότε και οι ανάγκες των ασθενών είναι αυξημένες 
Επίσης άμεσα να γίνει προκήρυξη τουλάχιστον 1 θέσης Παθολόγου. Επίσης για 2 Επικουρικούς Παθολόγους . Πιέσεις ασκήθηκαν και προς τον Βουλευτή να προκηρυχθούν όχι μια αλλά  2 θέσεις μόνιμων Παθολόγων,  η μια Επιμελητή.  Εκφράστηκε μάλιστα η διάθεση από πλευράς δήμου και φορέων  να στηριχτούν οικονομικά οι γιατροί όταν έρθουν στην Ιεράπετρα πχ με την κάλυψη του ενοικίου όταν θα έρθουν στο νοσοκομείο.
 
Αρκετή συζήτηση έγινε σχετικά με τον σχεδιασμό  για τις Μονάδες υγείας πρωτοβάθμιας  φροντίδα , προβλέπονται 3 στο Λασίθι εκ των οποίων 1 στην Ιεράπετρα. Ο Δήμος θα πρέπει να έναν χώρο 100 τ.μ.  για να στεγαστεί η συγκεκριμένη δομή η οποία θα είναι στελεχωμένη με Παθολόγο, Παιδίατρο, Γενικό ιατρό και θα διεκπεραιώνει καθημερινά προβλήματα αποφορτίζοντας το κέντρο υγείας  του νοσοκομείου κάνοντας  ένα «ξεκαθάρισμα» εάν ο ασθενής χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή ή πρέπει να του παρασχεθούν υπηρεσίες δευτεροβάθμιας φροντίδας οπότε να παραπέμπεται αναλόγως . 
Για το αυτοδιοίκητο που τέθηκε και αυτό στη συζήτηση  χαιρετήθηκε θετικά η δήλωση του κ. Ξανθού ότι έρχεται ρύθμιση για αυτοδιοίκητα Νοσοκομείων  και θα πιέσουν και σε αυτή την κατεύθυνση με αλλαγή και την ονομασία , ως Νοσοκομείο Νοτιοανατολικής Κρήτης , δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο το εύρος της γεωγραφικής περιοχής που εξυπηρετεί υγειονομικά το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας , ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Πετράς 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πετρά