Δερμιτζάκης: Οι θέσεις του ΚΚΕ για την υγεία

11:47 π.μ. - Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Τετ, 01/47/2023
Image: Δερμιτζάκης: Οι θέσεις του ΚΚΕ για την υγεία

Είμαστε ενάντια στη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Κάλεσμα για συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο για τη στήριξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας απευθύνει ο υποψήφιος Βουλευτής Λασιθίου του ΚΚΕ κ. Κωστής Δερμιτζάκης. Λέγοντας ότι είναι δίκαιη η οργή του κόσμου γιατί βλέπει τη διάλυση της δημόσιας υγείας. Σε τοπικό επίπεδο η κοινωνία δεν δέχεται την υποβάθμιση και υποστελέχωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και διεκδικεί τα αυτονόητα για την ενίσχυσή του.

Ήδη από εποχής Σαμαρά - Βενιζέλου υπήρχε ένας άδικος νόμος , τον οποίο, δεν κατάργησε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπει ότι όσο περισσότερη κίνηση θα παρουσιάζει ένα ίδρυμα τόσο θα ενισχύεται σε στελέχωση ή σε χρηματοδοτήσεις. Αυτό είναι άδικο γιατί δεν μπορεί ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο να παρουσιάσει κίνηση σε σχέση με άλλα που έχουν γιατρούς. Αν και το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στα νοσοκομεία είναι πανελλαδικό, τόνισε.

Για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, πρόσθεσε, ζητάμε ένα νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο, με μόνιμο προσωπικό, να λειτουργούν οι κλινικές, να μη χρειάζεται να γίνονται τόσες διακομιδές. Να γίνουν αυξήσεις μισθών και να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς να έρθουν στην Ιεράπετρα, πχ πληρωμή ενοικίου. Να ενταχθεί το Νοσοκομείο στις άγονες γραμμές, να επανέλθει το αυτοδιοίκητο. Πρέπει να αλλάξει αυτή η ζοφερή εικόνα, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Δερμιτζάκης.