Δεν υποχρεούνται για POS τα σχολικά κυλικεία

2:46 μ.μ. - Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018
02:11 μ.μ. - Πέμ, 01/46/2018
Image: Δεν υποχρεούνται για POS τα σχολικά κυλικεία

Αν έχουν τον σωστό Κ.Α.Δ.

«Δεν υφίσταται θέμα» επισημαίνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση για εγκατάσταση μηχανημάτων POS στα σχολικά κυλικεία.
 
«Έπειτα από την θύελλα αντιδράσεων καταναλωτών, από την επιστολή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπου ζητά την κατάργηση της απόφασης που επιβάλει P.O.S. στα σχολικά κυλικεία και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εκτιμά ότι επί της ουσίας δεν υφίσταται θέμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
 
Διευκρινίζει ακόμα ότι, μετά από έρευνα που έκανε ως Ένωση Καταναλωτών, σχετικά με την υποχρεωτικότητα των μηχανημάτων POS στα σχολικά κυλικεία και επειδή το θέμα την αφορά άμεσα ως Ένωση Καταλωτών, ανακοινώνει ότι «δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα του σχολικού κυλικείου, για μηχάνημα POS, αρκεί οι μισθωτές σχολικών κυλικείων να έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος στην οικεία ΔΟΥ, στο σωστό  Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) που είναι "56.29.20.04"».
 
Ακόμα διευκρινίζει ότι οι κυλικειάρχες Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων, που έχουν κάνει έναρξη με αριθμό Κ.Α.Δ "56.10.19.07" που αναφέρεται σε υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών, από κυλικείο που βρίσκεται σε αεροδρόμια, υπηρεσίες και άλλους δημόσιους χώρους και προκειμένου να είναι νόμιμοι, με τη βοήθεια των  λογιστών τους οφείλουν να προβούν σε τροποποίηση του Κωδικού τους, στο σωστό  Κ.Α.Δ, που είναι "56.29.20.04".